YTTERLIGARE VISBY-LEGGAR

Ytterligare tre leggar mellan fastlandet och Gotland idag har det blivit, jag agerade PF på de båda sträckorna till Stockholm/Arlanda medan kapten fick flyga hem till sin kära ö däremellan. Riktigt varmt sommarväder på Gotland med klarblå himmel men däremot är det inte lika klart i luften när man tittar ner uppifrån. Mycket vattenånga i luften gör det svårt att få flygfältet i sikte speciellt om även ljuset ligger fel. Trots det blev det ändå en visuell inflygning till bana 21 efter vi fått kontakt med fältet på lägre höjd.

På Arlanda är det inte tillåtet med några visuella inflygninar som ni numera vet, ILS-inflygning som vanligt till bana 19L med andra ord. Bana 08/26 är fortfarande under renovering eller vad man ska kalla det och från den nya banan blir taxningsavstånden betydligt längre. Speciellt på en en kort flygning som Visby blir det därför en väldigt stor andel som man taxar till uppställningsplats av den totala blocktiden. Denna minskades dock på sista leggen idag då det blev en fullklaffslandning med en betydligt kortare stoppsträcka och en tidigare avfart från banan, vilken egentligen inte används när man landar från det hållet vid gjorde. Det hade nog blivit innan tidtabell i vilket fall som helst liksom alla övriga leggar idag och trots det var fredag den 13:e hände inget annat oförutsett. Imorgon blir det hemfärd till Ängelholm/Helsingborg igen för en helg hemma men redan på måndag är det dags för nya flygningar ifrån Stockholm så det blir en del pendlande i helgen.



Kapten Bjerne på väg hemåt till Gotland.



Dagens Gotlandsbild får vi väl också ha nu när jag spenderade hela dagen där utan att få en enda riddare till häst på bild tyvärr...men muren är i alla fall ett säkert kort här med Östersjön i bakgrunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0