SPITFIRE I FLYGOLYCKA

Ingen har väl kunnat undgå vad som har hänt en av de absoluta största inom svenskt flyg efter gårdagens flyguppvisning i Stockholm. Bertil Gerhardt var där sin vana trogen och visade upp Spitfiren och fortsatte därefter till Tynset i Norge där något gick fel under landningen. Gerhardt är antagligen den i Sverige som har flugit allra flest flygplanstyper och samtidigt den med mest flygtimmar vilket är en bra bit över 31 000 h! Gerhardt har även varit mycket involverad i TFHS och var under en period flygchef. Mycket tragiskt slut på en imponerande flygkarriär och i dagens inlägg ägnas därför en tanke till Bertil Gerhardt.

Mer om själva olyckan kan ni läsa om på Helsingborgs Dagblad, där finns det även ett klipp från ett tv-inslag om Bertil Gerhardt: http://hd.se/skane/2010/08/22/ljungbyhedsflygare-omkom-i/

Själv tänkte jag avsluta med några bilder tagna från en av många uppvisningar som Gerhardt gjorde för oss ovanför Ljunghusen. När det mullrade till över taket visste man att det antingen var Spitfiren eller Mustangen som ville visa upp sig och det tog inte lång tid förrän alla var samlade för att beskåda uppvisningen med eller utan kamera!

 
















Kommentarer
Postat av: Anton

Ofattbart tragiskt. Inget värdigt slut för en sån sympatisk o snäll man.

Härliga minnen när man ser dina fantastiska bilder.



/Anton

2010-08-23 @ 12:40:50
Postat av: janne häggström

ja vilken förlusr



ja såg honom en gång flygande tunnan i ängeleholm



o ida på morgonen i hbg hörde jag en spit, de va säkert sonen

o ja säger det igen vilken förlust, både killen o flygplanet

2010-08-23 @ 13:04:49
Postat av: Conny

Tragisk olycka.



Du levererar förstklassiga bilder som vanligt Alex!

High five! :)

2010-08-23 @ 17:50:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0