SPINDELNÄTSLIK DIMMA

Underbar morgon i Visby med en klarblå himmel hela vägen till Stockholm, på marken var det dock inte lika klart. Nu när hösten närmar sig kyls ofta luftlagren närmast marken ner under nätterna vilket resulterar i dimma på låg höjd. Väldig tunna sådana också för den delen som idag vilket gör att banan helt göms i dimman. Ser nästan ut som ett jättelikt spindelnät som ligger över marken, riktigt häftigt! Inte läge för bilder idag på sådana låga höjder som ni förstår men får hoppas mina ord kan beskriva synen någorlunda. Ofta sjunker man ner i dimman precis på den höjden som man egentligen ska besluta sig för att gå runt eller inte, det gäller alltså att man ser landningsljusen genom dimman. Vi hade ett par plan framför oss idag och när dessa sjönk igenom dimman blir det som en tunnel och man kan då skymta banan och ljusen under en kort stund. Ser väldigt häftigt ut det också!

Vind och ökande temperatur hjälper till att lösa upp dimman men idag var det temperaturen som fick stå för hjälpen då det var nästintill vindstilla på Arlanda. Vindstilla var det däremot inte nere i Kristianstad, där stod vindstruten rakt från sidan med en styrka uppemot 22 knop. Det var bra att man fick öva en sidvindslandning igen, den första på ett bra tag tycker jag men det fungerade riktigt fint och sättningen blev till och med mjuk. Fokkern är väldigt känslig för sidvind och relativt svårmanövrerad, anledning är det stora seglet den har där bak i form av en gigantisk stjärtfena. På vägen upp till Arlanda igen hade temperaturen stigit och på så vis lyft dimman till små moln istället, fanns rätt många snygga skapelser som jag har dokumenterat. Enjoy!Små bomullstussar över hela himlen, Öland kan skymtas i bakgrunden.
Ett svävande isflak?
Black and white, nästan svårt att se vad det föreställer men det är moln och några öar längs med östkusten.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Trevliga bilder!

Har bara några frågor..

- Hur länge till ska du "praktisera" hos Skyways?

- Vart hade du tänkt jobba efteråt? och

- Har du aldrig tänkt dig filma någon landning? Typ lägga kameran ovanför instrumentbrädan?Tack för mig! :)

2010-09-07 @ 17:30:20
Postat av: Alex

Tobbe,

Tackar, ja det fanns en del moln att avbilda idag.- Framtill examen från TFHS i mitten av november kommer jag att flyga hos Skyways.

- Ja, var kan man verkligen undra...det blir nog inte det lättaste att få ett jobb så det gäller nog att ta det man får om man får något. Gäller väl att skicka ut ett antal ansökningar antar jag.

- Jovisst har man tänkt att filma flertalet gånger under en landning men det har aldrig blivit av, det är svårt att få kameran att stå bra på instrumentbrädan. Har en landning eller studs och gå rättare sagt på YouTube av en av mina allra första i den riktiga Fokkern filmad av en klasskompis på jumpseat. Den kan du se här i alla fall: http://www.youtube.com/watch?v=EDQv45wMz70Ha det!

2010-09-07 @ 22:15:13
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0