NÖDLANDNING PÅ ARLANDA!

Ingen har väl kunnat undgå dagens stora nyhet som har spelats upp om och om igen på nyheterna. En Boeing 777 tillhörande PIA Pakistan International Airlines var tvungen att nödlanda på Arlanda imorse på grund av ett bombhot. Planet var på väg från Toronto, Kanada till Karachi, Pakistan och fortfarande högt uppe på cruiselevel när piloterna fick besked om det akutella hotet. För att förlora höjd fick planet först flyga norrut en bra bit över Bottenhavet innan det kunde vända tillbaka och landa. Vad man kan se från sändningarna var det dimma på Arlanda så planet verkar ha landat på 01R/19L och sedan stannat där med säkerhetsavstånd från övriga delar av flygplatsen. Övrig trafik har gått som planerat idag även om det skapade stort pådrag och varit en världsnyhet idag. Allt verkar dock har varit falskt alarm och planet har nu lämnat Arlanda.

Pakistan International Airlines har faktiskt varit ett bolag som flugit till Skandinavien under många år men flygningarna har varit koncentrerade till Köpenhamn och Oslo till skillnad från Stockholm där de inte har varit direkt frekventa. Tyvärr blev det inga bilder från dagens händelse i och med att jag är i Jönköping men det har blivit en och annan bild på bolagets plan genom årens lopp från Kastrup. Det bästa av allt är att det har varit med väldigt varierande typer. Airbus A300/310, Boeing 747-200/300 och nu på senare tid även Boeing 777-200. Bolaget har dessutom svårt för att bestämma sig för en enda design så även där har det varit varierat.


En Airbus A310 och en Boeing 747-200 i en målning som bolaget hade i många år, inte alltför vanligt med grönt men rätt okej!Retrokänsla får man nog säga...

 


Airbus A310 i en betydligt modernare målning men inte den senaste faktiskt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0