MURMANSK FÖR SISTA GÅNGEN

Idag har det varit Murmansk för tredje och antagligen sista gången i alla fall för mig. Den sista för säsongen går nästa vecka för att hämta hem de sista storfiskarna som flög upp dit idag. Det slog inte direkt fel idag heller, vädret var lika molnigt som det har varit tidigare gånger. Hösten hade kopplat greppet rejält däruppe med en iskall nordanvind och redan gula färger på de träd som man trots allt såg när man kom ur molnen. Jargongen var sig lik annars, mängder med papper för kapten att skriva på, konstant bevakade av flertalet vakter på plattan, försening på grund av en sent inkommen helikopter osv. 

Vädret längs med den svenska norrlandskusten var inte att klaga på dock, här var det helt klart med riktigt bra sikt. Alla städer längs kusten som ligger som ett pärlband kunde man utan problem se samt tillhörande flygplatser. Vinden var rätt rejäl och nordlig som sagt så flygningen upp till Murmansk tog så mycket som 3,3 h medan hem bara 2,7 h. Imorgon är det söderut och Kristianstad som gäller vilket var ett bra tag sedan i och för sig. Det är tydligen en charter av något slag vilket innebär att det kommer blir dagstopp med många timmar att spendera på flygplatsen. Kanske kan bli läge att ta sig över till Ljungbyhed för att se flyguppvisningen...det hade inte varit helt fel!


En motljusbild under dagens flygning, någon som ser vad det är och var den är tagen?

 Kommentarer
Postat av: Kenneth G

Hoppas det här är en tävling. Först öppnade rätta svar belönas med ett valfritt foto av Alex, eller?

Jag tror att detta är Kvarken, där man ser Östra och Västra utanför Umeå

2010-09-04 @ 23:08:28
Postat av: Kenneth G

För att säkra svaret, så är det mörka bananformade fältet Holmön

2010-09-04 @ 23:11:58
Postat av: Alex

Alldeles rätt, detta är för enkelt för dig Kenneth G! Du har väl nästan samlat ihop till ett foto till snart! ;) Tyvärr blev det inget Ljungbyhed för mig idag, fast i Kristianstad kan man säga.

2010-09-05 @ 13:34:40
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0