HÖSTRUSK!

Mörkt, blåsigt och kallt är nog orden som man kan sammanfatta de senaste dagarnas flygningar med och framförallt igår. Utsikterna ser väl inte direkt annorlunda inför dagens fyra leggar från Jönköping utan det är en rätt kraftig nordlig vind som gäller även idag. Igår var det så pass klart att det blev visuella inflygningar till bana 01 här i Jönköping men här måste man hålla 2500 fot framtill man är etablerad på finalen till banan. Detta gör att man inte fullt ut kan ta fördel av den visuella inflygningen vad gäller förkorta distansen man behöver för att vara etablerad på finalen som annars ska vara minst 500 fot. I och med att det är så pass mycket som 2500 fot behöver man ha ett par nautiska mil på sig för att bli av med höjden och får därför ta en rejäl sväng söderut ändå i det närmaste det man hade behövt göra om det varit så pass dåligt väder att det varit en instrumentinflygning.

Kvällspass är inte helt fel planeringsmässigt annars, incheck vid 14.55 på eftermiddagen och en flygning upp till Arlanda där det blir en paus med kvällsmat direkt. Sen flyger man tre snabba leggar efter det innan man checkar ut vid cirka 21.30. Man har då tillfälle att göra lite annat under dagen som ni märker....blogga, plugga eller träna brukar stå högt på listan.


Underbar månuppgång eller vad man kallar det igår, jag och kapten satt bara och njöt av utsikten. Väldigt svårt att beskriva hur det såg ut och bilden gör sig inte rättvisa, månen. Månen var som en alldeles orange apelsin när den steg upp över jordskivan och i takt med att vi steg såg vi än mer utav den. Ett tag befann den sig halvt ovanför ett disskikt och halvt under vilket skapade ett effektfullt glödande klot.


Kommentarer
Postat av: Concha

Det är synd att det inte riktigt går att fånga alla vackra färger på bild. Häromdagen hade jag en alldeles blodröd solnedgång på min högersida hela vägen från Luleå till Göteborg. Bättre utsikt tror jag ingen har från sin arbetsplats! :)

2010-09-29 @ 10:30:23
Postat av: Alex

Ja det är verkligen synd, men det är ju tur man får uppleva sådana fina vyer hela tiden där framifrån! :)

2010-09-30 @ 08:56:55
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0