AVIATION MANAGEMENT TENTA

Aktivt med Fokkern till tentan imorse och liksom igår var dimman tät på låg höjd över flygplatsen och andra delar av Stockholm. Ett plan gjorde go around på grund av att man inte fick kontakt på ILS-minima, efterföljande plan var inte sena på att begära CAT II-inflygning och det gällde även oss. Vid CAT II-inflygningar är det radiohöjdmätaren som gäller som primär höjdmätning och den sattes på 100 fots beslutshöjd vilket bara är omkring 33 m! Översta delen av tornet stack upp ur dimman men annars kunde man inte skymta något av som fanns under. Styrman sköter inflygningen enligt proceduren och kapten tar över vid eventuell bankontakt och utför sättningen. Har beskrivit detta innan så ber om ursäkt om det blir tjatigt för vissa läsare. Kontakt med inflygningsljusen fick vi ungefär på ILS-minimat och kapten tog kort efter över kontrollerna. Detta var faktiskt min allra första skarpa CAT II-inflygning!

Efter intaxningen i dimman vilket inte är det lättaste även om man vet var man ska så var det dags att bege sig till kontoret för tentamen. Det var fler i klassen som flugit in med morgonkärrorna från diverse orter, ingen dålig skolskjuts direkt om man kan säga så. Tentan tog dryga tre timmar och nu är den förhoppningsvis avklarad, det kändes bra i alla fall! Trodde inte jag skulle hinna med lunchavgången vid 12.25 till Visby igen men det gjorde jag och nu ska jag springa en sväng längs med stranden, har blivit mycket stillasittande även idag!

Antagligen den sista gången hela klassen var samlad på Stockholm/Arlanda och äntligen fick vi till ett klassfoto! Kapten Bengt Gelotte som jag flyger med hela veckan från Visby fick agera fotograf.


Kommentarer
Postat av: Magikern

Yo! Gött med en lite löpartur! körde på samma stuk här i Jönkan! :-) Kör hårt så syns vi snart!

2010-09-08 @ 20:53:11
URL: http://volem.blogg.se/
Postat av: Anonym

hmm.. liten löpartur skulle de ju vara! :-)

2010-09-08 @ 20:54:03
Postat av: Johanna

härlig bild...

2010-09-11 @ 14:57:40
Postat av: Janne

Grattis till tentaresultatet allihop! Det sätter tveklöst guldkant på den redan så propra bilden - och mungiporna även här uppåt! Lycka till framöver!

2010-09-14 @ 21:03:41
Postat av: Alex

Tack så mycket Janne! Ja, jätteroligt att alla klarade den sista tentan också! Men guldkanten kommer nog helt enkelt från detaljerna på uniformen! :)

2010-09-15 @ 14:40:27
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0