AIR TO AIR

Tredagars vistelsen i Växjö är nu över och man sitter återigen hemma i Helsingborg och filar på de sista detaljer vad gäller examensarbetet. Ett par riktigt fina flygdagar har det varit med bra väder och nästintill vindstilla förhållanden både i Stockholm och Växjö. Det är inte alltför ofta man har möjlighet att se andra flygplan uppifrån luften speciellt inte vi som flyger i ett relativt lugnt flygområde och inte särskilt högt. I dagarna jagade vi dock en Saab 340 som var på väg till Bromma samtidigt som vi var på väg till Arlanda. Saaben flög 2000 fot under oss som ni kan se på TCAS:en på bilden nedan men så långt avstånd framför var det inte. Rätt kul att sitta och titta på även om det är svårt att upptäcka planet till en början mot den färgrika marken. Man får använda TCAS:en till en början för att veta i vilken riktning man ska börja söka med blicken. Även om Saaben var på marschhöjd så såg det ut som den verkligen hade lågflygning över trädtopparna, perspektiven och avståndsbedömningen uppe i luften skiljer sig rejält i jämförelse mot när man är nere marken. Igår hade vi även en korsande ATR 72 under oss på väg till Kalmar, bilden gör sig inte direkt rättvisa med det lilla objektiv som användes men i realiteten känns det verkligen nära.Saaben ligger precis framför oss vilket symboliseras av den vita ofyllda romben medan -20 motsvarar 2000 fot under.En korsande ATR 72 som även den var 2000 fot under oss.

Kommentarer
Postat av: Erik

Och samma ATR fotade jag när den landade i Kalmar :)

2010-09-02 @ 16:44:19
Postat av: Alex

Erik,

Där ser man, coolt! Blev det några bra bilder då? Vädret var väl rätt bra i Kalmar igår, hade det som alternativ till Växjö faktiskt.

2010-09-02 @ 17:01:26
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Erik

Nja, bilderna blev väl ok, fast färgerna känns rätt trista ;-)

Det var ju lite tråkigt att vädret var som det var i Växjö, annars hade man kanske fått se någonting intressantare än de vanliga planen ;-)

2010-09-02 @ 17:09:53
Postat av: Mikael

Vem vann kapplöpningen då? ;)

2010-09-02 @ 17:21:08
URL: http://www.mikaelgerner.se
Postat av: Alex

Erik,

Ja vädret har varit bra i Växjö nu några dagar med det närmaste nollvind. Ingen risk för diversion direkt.Mikael,

När Saaben började sjunka följde vi på även om vi kunnat ligga kvar uppe på marschhöjden ett tag till, kändes som vi tog in på den helt klart! ;) Till slut avvek Saaben en aning i och med att den hade en annan inflygningsrutt än vad vi hade.

2010-09-03 @ 09:12:11
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0