EN MÅNAD KVAR TILL EXAMEN

Kort dag för min del eller rättare sagt den slutade tidigt redan vid 09.30 faktiskt men då hade man redan avverkat en tur/retur Bromma från Halmstad. Vädret var inte riktigt lika bra idag i Stockholm men det blev trots allt en fin soluppgång över stadskärnan när det återigen blev landning bana 30. Kapten flög första sträckan och jag den andra ner till Halmstad där för ovanlighetens skull var helt vindstilla vid landningen.

Idag är det även bara en månad kvar till examen och det känns som den här månaden bara kommer att rusa iväg. Utöver några veckor till med flygning på Skyways/Avia Express blir det opponering av en av klasskamraternas examensarbete samtidigt som man ska presentera sitt eget. Dessutom kommer det bli PGT (Period Ground Training) om någon veckas tid vilket innefattar bland annat dangerous goods. Den avslutande delen hos Avia Express blir en PC (Proficiency Check) i simulatorn för att på så vis ha Fokker 50-ratingen färsk och giltig ytterligare ett år i certifikaten.

Kommentarer
Postat av: Marcus

Hej Alexander!Tack först och främst för en riktigt bra flygblogg med mycket intressant att läsa, följs dagligen!Jag är en kille på 16 år som själv vill bli pilot och har smått börjat funderade på olika skolor efter gymnasiet. Har du trivts bra på TFHS? Vet att det är prat att lägga ner verksamheten i framtiden, men vi får hoppas att den är kvar tills att det blir aktuellt för mig, mycket pengar att spara :P.Lycka till med examen!Best regardsMarcus

2010-10-12 @ 20:10:49
Postat av: Maja

Hej hopp!

Fasen va fin bild på Stockholm du la upp här om dagen. Den gjorde att jag fick hemlängtan! Känns sjukt tråkigt att inte vara med på er examens dag. Hälsa Stockholm och Ljungbyhed från mig!

Stor kram

2010-10-13 @ 10:24:51
Postat av: Alex

Hej Marcus!Roligt att höra, tackar!Ja jag har trivts jättebra på TFHS, utöver en trevlig skolmiljö eller vad man ska kalla det i Ljungbyhed har man även hamnat i en toppenklass! :)Än så länge finns TFHS kvar i alla fall ett tag till med tanke på att det blir åtminstone en omgång till om inte fler, vi får hoppas på det för din och många andras skull!Lycka till själv med pilotdrömmen!Hej Majsan!

Har haft några riktigt grymma inflygningar till bana 30 på Bromma nu hela veckan. Det är bara så vackert! Ja det är så tråkigt att du inte kommer på examen men har man flytt landet så har man ju, speciellt när det är så långt borta. Hoppas du har det bra iaf! Stor kram till dig också Majsan! :)

2010-10-17 @ 22:41:14
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0