EN HELG PÅ HEMMAPLAN

Fullspäckad helg med knappt någon tid till varken internet eller blogg men nu kanske man kan få till några rader. I fredags var det ett litet lagom "arbetspass" med en tur/retur Halmstad på morgonen, vädret var lika varmt och skönt som det varit i Stockholm under hela veckan. Söderut har det tydligen varit betydligt mer ostabilt och i Halmstad var det riktigt låga moln, det var däremot ett väldigt tunt lager vilket man kunde se på den 1440 fot höga masten som står placerad några kilometer nordost om flygplatsen. Den översta delen stack nämligen upp ur molnen, såg lite häftigt ut faktiskt. Bankontakt fick vi först på en 300 fot över marken, 100 fot till godo innan vi hade behövt göra en missed approach på ILS minimumhöjden.


Passering av Jönköping med en hel dimtäckt Vättern.

Turen tillbaka var det jag som flög och när vi närmade oss en waypoint som heter MIKNA fick vi order om att dra ner farten med 10 knop på grund av närliggande trafik. Vädret var klart så vi kunde därför se att det var Kristianstad-flighten som var en bit framför och ovanför oss. Där flög vi sedan på rad hela vägen ner till bana 01L på Arlanda.


Skyexpress 473, 2000 fot över oss och ett antal miles framför.

Helgen annars har varit riktigt bra här hemma med kompisarna i Helsingborg men tiden går fort när man har roligt så redan imorgon blir det en SAS-flight upp till Stockholm igen. Har några flygningar inbokade nästa vecka bland annat Växjö och Jönköping samt en simulatorcheck på fredag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0