LOG TEN

Iphonen måste vara ett av de bästa köpen man någonsin gjort och det säger jag trots att min WiFi-funktion har gått sönder på luren! WiFi:n hade verkligen varit bra nu när man även börjat logga sina flygningar digitalt i ett program som heter Log Ten. Finns både som application till iPhonen samt fullständigt program till Mac:en. Programmet är helt grymt!

Liksom vanliga loggböcker fyller man i de sedvanliga uppgifterna som datum, flygplanstyp, registrering, off block, on block, pilot flying eller pilot not flying, befälhavaren och så vidare. På tal om "off block" och "on block" så är det nog två begrepp som får hamna i listan för flygtermer här bredvid och till och med behöver ett eget inlägg.

I vart fall vi hoppar över det så länge och fördjupar oss i de begreppen imorgon istället. Utöver det man nu har fört in i den digitala loggboken kan programmet själv räkna ut hur stor del av tiden man gjorde i mörker om det nu inte var hela flygningen som gjordes i just mörker. Programmet har tydligen någon form av inbyggd databas vad gäller solens upp- och nedgång på olika platser i världen. Hur lätt hade det varit att fördela denna tid rätt själv egentligen!?

Dessutom finns det en massa andra roliga finesser, dels kan man få hela loggboken utskriven i något snyggt typsnitt, konstant uppdatering av olika sorters flygtid som loggas, se vilken registrering man flugit mest och på vilka rutter med mera! Man kan även lägga in bilder på just de flygplanen man flugit, extra roligt blir det ju om de ser olika ut och de gör de ju verkligen i Skyways-flottan...en är ju i det närmaste helvit, två olika versioner av den fullständiga målningen, en islänning och en med fullständig målning men med vita motorer.

Avslutningsvis kan man dessutom få ut alla flygningar alternativt de flygplatser man flugit till på en karta! Canvasen blev snabbt överflödig nu känner jag! ; )

Avslutningsvis på kvällens inlägg kan jag ju bara säga att det var en himla tur att man inte hade så många flygningar och timmar att föra över från den traditionella boken, det tog faktiskt ett bra tag i vilket fall som helst. Jag tror inte det är någon bra idé för de som har flera tusen timmar att börja överföra för det är ett evighetsarbete! Denna gång var det oerhört positivt med få timmar med andra ord!
 
Huvudfönstret där all information från varje flygning förs in, här kan man själv välja hur mycket detaljer man vill ha med helt enkelt! 
Översikt av de flygtyper man har flugit och respektive totaltid på varje typ.
Min favoritsida givetvis, här kan man lägga in en bild på varje enskild flygplansindivid. I detta fall syns SE-LIO vilken är den maskin jag har flugit mest, bredvid syns även vilka flygningar.
Sist men inte minst så kan man även få ut en karta med nålar och dessutom linjer som visar exakta rutter!


Kommentarer
Postat av: Alex

Vad säger du Kenneth, hyfsade funktioner va? Speciellt den sista tror jag du gillar! :)

2010-03-04 @ 00:21:20
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Niklas Larsson

Är detta onlinebaserat eller installerar man det på datorn?

Jag använder mig av MyWeblog och tycker det funkar utmärkt! Har liknande funktioner och man kan få fram alla möjliga sorters statistik.

2010-03-04 @ 07:04:58
Postat av: Alex

Åtminstone en av mina vänner använder också MyWeblog och det är givetvis likt detta program. Log Ten installerar du på datorn, sedan har du då även den där app:en till iPhonen som gör att du kan synka allt efter dagens slut.....men den kräver dock WiFi som sagt vilket tydligen har gått sönder på min! :(

2010-03-04 @ 08:33:18
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Kenneth G

Nu börjar det likna något, men jag gillar fortfarande din kanvastavla. Den har du ju alltid synlig för andra. Bilden ovan måste du plocka fram varje gång du vill visa, om du nu inte lägger den som skrivbordsbild på PC:n. Annars tycker jag att programmet verkligen ligger i tiden.

Det har varit otrooligt kul att följa ditt flygarliv så här långt. Eftersom det har börjat så här intensivt, kan man bara undra hur resten ska bli. Läste om utökningen på Halmstad-Bromma, men att den skulle flygas med en Jetstream http://www.flygtorget.se/Aktuellt/Artikel/?ID=7846

2010-03-04 @ 15:47:06
Postat av: Didrik

Snyggt! Jag använder också den appen men bara gratisversionen. Funkar perfa! :)

2010-03-04 @ 17:08:42
Postat av: Alex

Kenneth G,

Ja det gör det va!? :) Men jag håller med fullt ut, vissa saker måste finnas "utskrivna" och i äkta vara. Man får inte gå till överdrift med den digitala världen även om det är fort gjort!Förhoppningsvis kommer jag fortsätta med min blogg även efter examen men jag kan inte lova något, det beror väl på påtryckningarna från mina läsare! :)Didrik,

Mitt problem är som sagt att min WiFi inte fungerar så det är gratisversionen som gäller för mig också än så länge. Man är helt enkelt för beroende av sin iPhone, så jag kan inte lämna iväg den på reparation.....det går bara inte!Didrik

2010-03-04 @ 23:11:12
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Johan

Några bra tips på apps för iPhonen? Tänker då först på flygrelaterade sådana. Kör själv lite väder etc via iLuren...LogTen verkar vara ett schysst program! Synd man inte har en Mac...

2010-03-05 @ 20:04:28
Postat av: Alex

Johan,

Jag har följande flygrelaterade apps på min iPhone i alla fall.Aeroweather

iPorts

Snowtam

Notam Helper

Pilot ToolboxSäger sig lite själv vad de är till för, funkar bra allihopa tycker jag! Testa! Har du några utöver dessa att tipsa om kanske?

2010-03-06 @ 12:01:40
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0