THE BEAST

Fyra sträckor mellan Stockholm och Kristianstad idag och totalt 5,2 nya flygtimmar loggade. De tre första är väldigt intensiva med bara korta stopp både på Arlanda och Kristianstad, däremot blir det ett längre lunchstopp från 11.10 till 14.20 på Arlanda innan eftermiddagsturen till Kristianstad går söderut igen. Har väl egentligen inget speciellt att rapportera om från dagens flygningar bortsett från att det var full aktivitet på Arlanda både vad gäller in- och utflygningar. När vi var på inflygning till bana 19L och fortfarande ovanför moln dök det upp en Boeing 737 tusen fot under oss som precis hade startat. Det ser så häftigt ut att se andra flygplan passera förbi!

På marken fanns det en annan häftigt maskin, en riktig bjässe till och med som vi taxade förbi efter första landningen imorse. Planet är en Antonov 124 och används för verkligt tungt eller skrymmande gods som man inte får plats med i exempelvis en Boeing 747. Vet inte vad den fraktade hit eller härifrån men det var en trevlig överraskning så här på morgonkvisten. Kolla landningsstället, snacka om många hjul!

Imorgon blir det en tur mellan Kristianstad-Stockholm och därefter blir det faktiskt en ferry-flight till Halmstad, en tomflygning med andra ord. Mer om detta imorgon...

Antonov Design Bureau - Antonov 124Kommentarer
Postat av: Conny

En flex take off,vad innebär det nu igen?

Man flexar i starten......

2010-03-26 @ 15:39:56
Postat av: Alex

För att minska slitaget på motorerna vid start kan man genom att göra en flex take off ta med den aktuella temperaturen i beräkningen av vilken kraft (dragkraft alt. vridmoment) man ska ha på motorerna, detta gör att man inte behöver låta dem gå på max när motorerna ändå producerar tillräckligt med kraft för att uppnå prestandakraven. Kalla dagar med högt lufttryck gör ju att motorerna får mer kraft än en varm dag med lågt tryck, hänger ihop med luftens densitet som jag varit inne på tidigare. Vi flexar inte på take offen, marginal skillnad i kraftuttag på Fokkern tydligen.

2010-03-26 @ 16:41:45
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Conny

Aha,I see......thanks for the informaton :)

2010-03-26 @ 17:14:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0