AIR CHINA x 3

Igår var det mest teoretiska studier på schemat hemma i lägenheten i Märsta men vid lunch blev det en tur in till Arlanda för att lämna några papper på Skyways kontor. Johannes hängde med eller rättare sagt jag hängde med honom var det nog för han skulle flyga Vilnius tur och retur. Bussen som vi åker passerar förbi plattan för fraktmaskinerna men här stod idag även en Air China Boeing 777-200 som på bilden från förra inlägget, det visade sig att det var den maskin som skulle ha flugit till Beijing i söndags men av någon anledning kom den inte iväg. Motorkåporna stod öppna på höger motor så jag förmodar att det var något tekniskt problem med den. Utöver den maskinen så skymtade man ytterligare en Air China-fena på andra sidan flygplatsen och det var inte mindre än en jumbo visade det sig. Ni kanske har sett på nyheterna att Kinas president varit på besök här i Stockholm och diskuterat ett och annat, allt som oftast använder presidenten en av Air China's 747-400:or när han är på turné. Passade på att åka dit senare på eftermiddagen och ta någon bild, fullt med kinesiska och svenska flaggor framför planet. Precis innan solnedgång lyfte presidenten med kurs mot Beijing igen, någon timme tidigare hade även den reguljära flygningen med 777-200 landat och under några timmar fanns det alltså tre stycken Air China widebody-plan på Arlanda. Inte varje dag det händer direkt!Air China Boeing 747-400 med presidenten ombord.Ljuset är A och O som ni kan se, på den första fanns knappt något solljus alls på planet vilket även gör att himlen inte får den fina färgen som den ska ha. På bild två som är tagen bara någon sekund senare fanns det helt plötsligt lite mer solljus och resultatet blev helt annat som ni ser.

Kommentarer
Postat av: Tobias

En bekant till mig skulle flugit med dem i söndags, men jag fick reda på att de skulle bli flugna till Kastrup igår för ett nattflyg därifrån till Peking!

2010-03-31 @ 12:02:00
Postat av: Alex

Där ser man, vet faktiskt inte om de har fått maskinen lagad ännu. Kan ju hända att maskinen igår hade med någon reservdel eller liknande.Inte billigt för bolagen när något sånt här händer...hotell, ombokningar till andra flyg med mera. Då blev det SAS istället för dina bekanta antar jag om det nu var direkt från Kastrup.

2010-03-31 @ 14:11:28
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0