FLYGSTREJK IGEN

Om man sett nyheterna idag på morgonen har man antagligen inte kunnat undgå att det nu återigen råder flygstrejk bland regionalbolagen. Medlingen mellan pilotföreningen och flygarbetsgivarna har ännu inte kommit fram till ett avtal som är acceptabelt. Jag själv skulle redan igår flugt passivt upp till Skellefteå och därifrån flugit morgonavgångarna till Stockholm/Arlanda både idag måndag och imorgon tisdag. Känns rätt skönt att man fick stanna kvar i Märsta istället för att varit strandsatt uppe i Norrland några dagar. Man har ju en del att göra vad gäller de akademiska studierna så man har inga problem att fylla dagen med arbete i vart fall.

Alla avgångar idag är inställda som ni förstår och beslut om morgondagen har antagligen inte tagits ännu. Skulle strejken fortsätta kommer även alla andra svenska bolag sympatistrejka på onsdag för att sätta ytterligare press på flygarbetsgivarna. Jag skulle inte rekommendera er att boka någon flygresa på onsdag med andra ord för risken är stor att ni inte kommer iväg!

Kommentarer
Postat av: Jonas

Hallå Alexander!

Trevlig läsning som alltid :)

Har några frågor jag funderat på.Vad händer när din linetraining är slut?

Det ser väl inte så ljust ut för skyways, tror du det finns chans att du kommer bli erbjuden en anställning?Om inte, antar jag du kommer att söka andra jobb.

Kommer du enbart söka till bolag som flyger Fokker 50? Eller hur fungerar det när ni har MPL? Kan ni söka utanför den typ ni flyger?

Hur välkännt är begreppet MPL ute i europa/hur tror du flygbolagen ser på det?2010-06-08 @ 16:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0