GOTLAND I BYTE MOT SMÅLAND

Samma upplägg flygmässigt igår som i måndags med fyra flighter mellan Stockholm/Arlanda och Visby. Fulla maskiner på vägen dit som tidigare medan en aning glesare på vägen tillbaka, detta lär ju bli tvärtom senare i veckan då alla ska hemåt igen efter Almedalsveckan. Många kändisar och politiker ombord givetvis, utan att behöva nämna de vid namn så var där bland annat en partiledare med tillhörande livvakter. Livvakter är en av få som får bära vapen ombord men detta ska meddelas kapten innan ombordstigning. Annars vad gäller transport av vapen ombord gäller att de ska vara delade och placerade i varsitt cargoutrymme. Dessa går nämligen inte att öppna under flygning.

Vädret var lite sämre igår både på fastlandet och på Gotland på grund av en front som passerade men det var tillräckligt bra för en visuell inflygning till bana 03 på Visby. Tyvärr blev det ett högervarv över fältet, om det istället blivit ett vänstervarv hade vi passerat rakt över hamnen och ringmuren. Men man såg stan rätt bra ändå och vi var inte speciellt högt när vi svängde in på finalen. Inga bilder av förståeliga skäl!

Idag blir det bara en sträcka för min del då jag byter Visby mot Jönköping och två dagar på hotell där. En visuell inflygning över Vättern är inte helt fel heller och med tanke på vädret idag kan det mycket väl bli så lite senare i eftermiddag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0