AVIATION MANAGEMENT

Två dagar i Ljungbyhed med den nya kursen i Aviation Management passerade snabbt förbi och det är väl ett gott tecken på att man tyckt det varit intressanta dagar. Även kul att få uppleva Ljungbyhed och TFHS som på den gamla goda tiden eller hur man nu ska uttrycka sig. Känns som det var väldigt länge sedan man rörde sig i skolans lokaler och hade undervisning där sist men det mesta var sig likt ändå. Klassens signum det vill säga volleyboll blev det också igår efter skoldagens slut givetvis!

Några mer ingående ord om kursen och dess innehåll då, liksom tidigare i Human Factors är det Nicklas Dahlström som är ansvarig för upplägget. Huvudsakliga innehållet har hitintills varit flygindustrins uppbyggnad och funktion, flygbolagsstrukturer både organisatiorikst och operativt, ruttnätverk med mera.  Detta är områden inom flyget som jag alltid varit intresserad ut av så den här kursen kan inte bli mycket bättre. Synd bara att det endast återstår en kursträff.

Idag har vi även haft två gästföreläsningar dels av vår egen Head of Training på skolan samt en tidigare TFHS-student som numera befinner sig på Primera Air. Här presenterades både TFHS och Primera Air's uppbyggnad rent organisatoriskt för att få två konkreta exempel. TFHS är faktiskt uppbyggt till stora delar precis som ett vanligt flygbolag med tillhörande avdelningar och chefer på olika poster och har till och med sin egna Operations Manual!En av Primera Air's Boeing 737-800


Kommentarer
Postat av: Erik Steen

DEN har jag fått skjuts av till Spanien :D

2010-08-12 @ 20:32:19
Postat av: Alex

Jag har inte flugit med det bolaget ännu, men det kanske det blir i framtiden. Snygg är den i alla fall, ovanliga färger man har valt dessutom.

2010-08-12 @ 22:53:24
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0