WIND SHEAR

Fullspäckad dag idag med tidig incheckning till simulatorn vid 07.00 och efter det har det bara rullat på med föreläsningar, simulatorgenomgångar samt kursutvärderingar. Simulatorpasset flögs runt runt på Malmö Sturup för att öva på att flyga i wind shear förhållanden. Wind shear är en skillnad i riktning och hastighet på ett kort avstånd av luftmassan som flygplanet passerar igenom. Det blir speciellt farligt då flygplanet håller låg hastighet exempelvis vid start och landning då vingens lyftkraft hastigt förändras på grund av med/motvinden som windshear ger upphov till. För att inte drabbas av för låg hastighet så att man inte längre kan hålla sig flygande måste man därför ge full power samtidigt som man kontrollerar att landningsställ är infällt för att minimera motståndet. Därefter gäller det att inte hamna under den lägsta fart som flygplanet kan bibehålla höjden framtill dess att man är ute ur wind shear:en. Detta moment övades ett flertal gånger under både start och landning, om det uppstår vid landning finns det bara ett alternativ - Go around!

Imorgon blir det en dag ledigt som jag kommer spendera med att läsa på inför kommande simulatorpass som kommer innehålla flygning i vinterförhållanden med de-icing/anti-icing, hal landningsbana, rök i kabin med mera. Hela MCC-veckan avslutas på fredag med en flygning från Köpenhamn till Zurich med diversion till Frankfurt där det även ska taxas på det enorma taxibanesystemet, får se om man kommer till rätt gate!?Kommentarer
Postat av: Mini

Lycka till i estockholmo alex:)

2009-09-08 @ 00:02:02
URL: http://www.carolinelundh.se
Postat av: Alex

Tack tack :)

2009-09-08 @ 20:19:11
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Bill

Lycka till i Frankfurt:A United 747,just landed in Frankfurt. The Captain, who was a fairly senior chap paused briefly on the taxiway, just checking his Chart to make sure he knew exactly which way to go to the Gate. As quick as a flash, the German ground controller, got on the United Aicraft's case and asked, "United 622 haven't you been to Frankfurt Before?" The Captain, took offence to the contoller's tone, responded, "Yeah I was here in 1945, but I didn't stop".

2009-09-09 @ 20:56:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0