TWILIGHT, NOT REALLY!

Dagarna har gått fort den senaste veckan och jag har knappt hunnit sitta vid en dator bortsett från den dator man gör Computer Based Training på för Fokker 50. Sitter just nu i Stockholm och har egenstudier, igår var det min första dag på Skyways Training Center där det var genomgång av Fokker 50 papperstigern som jag i och för sig redan smygsuttit några gånger vid nere i Ljungbyhed. Mer om detta får komma senare men innan jag gör det får jag nog skriva lite om Sony Twilight eventet som jag och min flickvän varit iväg på.

Dagen efter utflykten till Padstow, var det dags för resans höjdpunkt det vill säga fotbollsmatchen som skulle spelas i solnedgången uppe i ruinerna av King Arthur's fästningar i Tintagel. Dagen började med genomgång av den kamera som jag fick använda under vistelsen, en Sony Alpha 550. Vi fotografer fick även möjlighet att testa Sony's andra objektiv under matchen och jag var inte sen på att låna ett 70-200 mm objektiv. Redan under tidig eftermiddag blev vädret allt sämre dock och det blev inte bättre under bussturen till Tintagel heller för den delen. Det hela slutade med som sig bör i England med dimma och lätt duggregn, synd att vädret påverkar så mycket som det gör och verkligen synd för Sony som arrangör när vädrets makter vill annat än det planerade. Det blev med andra ord ingen solnedgång och inget twilight över huvudtaget. Skådeplatsen för matchen var dock väldigt mäktig måste jag säga och bilderna uppe ifrån de ruiner där matchen spelades hade gjort en väldig vacker bakgrund i gul/rött solljus och med ett piskande kallt Atlanten mot bergsklipporna!

Dagen efter var det dags för hemfärd redan klockan 5.00 på morgonen med samma bolag som på vägen dit. Dimman låg fortfarande tät och jag kände en viss oro redan innan start från Plymouth att det skulle bli tight vid bytet på London Gatwick. Dessutom ingick det en mellanlandning till min stora förvåning för att hämta upp fler passagerare i en stad som heter Newquay, ännu längre västerut och längre bort från London! När vi väl tog av från Plymouth en 15 min sent var det fortfarande dimma och den lättade inte heller under flygningen till Newquay. Inte oväntat resulterade detta i en go around och ett nytt landningsförsök, andra gången lyckades det men nu var tidschemat ännu tightare så att säga! En kvart på marken sen var vi äntligen på väg till London igen och landade där bara 55 min innan vår nästa flygning till Köpenhamn skulle lyfta, kan tillägga att vi då inte var incheckade till denna vilket inte gick av någon anledning och dessutom hade incheckat bagage som vi var tvungna att vänta på. Efter 10 min kom bagaget och vi fick stressa vidare mot en buss som skulle tas oss till den andra terminalen. Klockan 9.05 kom vi äntligen fram till Cimber Sterling's check in disk men fick reda på att incheckningen stängde klockan 9.00! Jag kände det på mig redan innan start från Plymouth att det skulle bli tight och det var tydligen för tight!

Men som tur var ringde incheckningspersonalen till gaten och i och med att vi inte behövde checka in bagaget på detta plan blev vi incheckade med följande kommentar "You're extremely lucky"! Trots detta var det nöd och näppe som vi hann igenom securityn och den långa rushen till gaten. Men vi hann som tur var! Slutet gott allting gott med andra ord!

Efter hemkomst blev det bara att packa väskorna och köra de 5-6 timmarna upp till Stockholm för att hinna i tid till gårdagens genomgångar. Utan att överdriva en fullspäckad dag som gick i rasande tempo! Här kommer lite flygbilder från resan i alla fall, får se om jag får möjlighet att lägga upp några från den Sony kameran jag lånade också framöver.


Framför Cimber Sterling maskinen på London Gatwick som vi fick flyga med båda gångerna, ingen retro denna gång tyvärr.Inför landning i Plymouth!Air Southwest Dash 8-300On cruise till London Gatwick i morgonsolen.Denna bjässe från Virgin Atlantic landade precis innan det var dags för vår start mot Köpenhamn.

Kommentarer
Postat av: Sara

Va söt du är på bilden, bejbi!

Undrar vem som tagit en så bra bild.... ;)

2009-09-25 @ 17:28:26
Postat av: Magi

Snart sitter vi där, längst fram! och tar lite andra bilder.. eller hur!!? :-)

2009-09-26 @ 11:05:52
Postat av: Alex

Tack bejbi! Ja du har verkligen känsla för fotografi, det märkte vi på resan om inte annat :)Ja det blir nog ännu bättre vy så småningom :)

2009-09-26 @ 19:54:48
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Farfar

Låter som en härlig helg! lägg ett mail ang vilka helger du är i Skåne så vi kan plåta lite!

2009-09-28 @ 12:52:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0