FLIGHT PROCEDURES

Flight procedures på schemat idag med en grundlig genomgång av de flesta procedurer och checklistor som Skyways använder sig av på Fokker 50. Vi är rätt bekanta med dessa procedurer redan nu då vi tidigare använde oss av just dessa procedurer i så hög grad som var möjligt i simulatorn som vi har i Ljungbyhed. Utöver checklistor och procedurer finns det även olika profiler för take off och olika typer av inflygningar vid landning. Dessa profiler förklarar vad var och en av oss på flight deck har i uppgift att utföra.

Kändes riktigt bra att vi gjorde detta grundligt även om vi i det stora hela hade rätt bra koll på procedurerna sedan tidigare. Men övning ger färdighet brukar det ju heta och lite repetition är ju aldrig fel. Blir ju naturligtvis betydligt naturligare och enklare att förstå dessa procedurer när man väl sitter i simulatorn där allt är dynamiskt till skillnad från den pappersversion vi gick igenom procedurerna på idag. Simulatorn ja, idag är det faktiskt exakt två veckor tills jag kliver in i full motion simulatorn för första gången. Känns som det verkligen börjar bli verklighet då och att det inte är långt kvar till dess att det är jag som sitter där framme i cockpit ute på linjen och flyger passagerare.

Avslutar med en bild under take off, i detta läge har man konstaterat att man är positive det vill säga att man stiger. Då begär man som pilot flying gear up och det görs då av pilot not flying. Dessa callouts är en liten del av vad som ingår i take off profilen och ska givetvis kunnas utantill. Att man verkligen har tagit upp landningsstället konfirmerar man genom att läsa checklistan men det görs först senare på säker höjd.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0