DAGENS SIMPASS

Dagens simpass var återigen inriktat på att bli familjär i den nya cockpitmiljön, jag och Johannes har dock övat rätt mycket "paper tiger" under veckan så man känner sig redan hemma. Hur man utför olika procedurer har vi också relativt god insikt på hur vi ska göra i och med vi implementerade dessa procedurer redan under Ljungbyheds tiden.

Idag blev det relativt mycket manuellt handhavande med bland annat manuella ILS-inflygningar till bana 01L här på Arlanda. Gång på gång blev det go around nere på minimum höjden och här gäller det att hålla tungan rätt för här ska ett flertal moment snabbt utföras samtidigt som man ska hålla koll på sin navigering och höjdhållning.

Celebert besök hade vi också i simulatorn idag i form av vår klasspappa som är uppe i Stockholm och tittar till oss. Även han fick ha lite roligt i slutet av vårat pass då det blev en flygning runt Arlanda med en visual approach till bana 01R, som extra krydda på moset blev det dessutom fullmotion för hans del. Än så länge har vi kört utan full motion men imorgon blir det premiär med det, 04.00 uppstigning igen med andra ord.

Har man flugit A330/340, 747 och MD11 var det inga större svårigheter för vår klasspappa att även sätta ner Fokkern mjukt och säkert.

Kommentarer
Postat av: Magi

:-) .. Hoppas det gick bra idag! Så Herr Klang skötte sig!?

2009-10-24 @ 20:48:27
Postat av: Alex

Ja han fick godkänt! :)

2009-10-24 @ 21:57:12
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0