SKYWAYS SÅLT FÖR 1 KR!

Ni kanske redan har hört dagens stora nyhet vad gäller Skyways? Enligt dagens nyhetstidningar har Skyways blivit sålt för en krona till den nuvarande VD:n Lars-Åke Bertilsson. Har försökt att läsa på lite vad den här försäljningen egentligen betyder och enligt Dagens Industri är det bara operatörsdelen som byter ägare och samtidigt byter namn till Avia Express. De föredetta ägarna familjen Salén och SAS behåller varumärket Skyways, marknadsföringen och distributionen. Tanken sedan verkar vara att Avia Express ska utföra flygningarna. Det är inte lätt att förstå hur allt fungerar i ett bolag den saken är klar, man får helt enkelt hoppas det blir till det bättre.

Man har ju intressant följt vad tidningarna skrivit idag som sagt och jag kan väl inte avslöja mycket mer än vad som står i dessa, för vi i klassen vet inte mycket mer för den delen. Vad vi har förstått så kommer det inte bli några ändringar vad gäller vår utbildning för detta kontrakt verkar vara skrivit med den flygoperativa avdelningen av Skyways och övergår då till Avia Express. Tiden får väl utvisa om det kommer påverkar oss negativt eller positivt, men vem vet det kanske blir större chans att få fast anställning när vår utbildningsperiod är över. Det är bara att hålla tummarna och med det sagt avslutar jag med en Skyways Fokker 50 bild.


Kommentarer
Postat av: Niklas

Nu när situationen är så orolig i Skyways och de sparkar folk, är ni inte rädda för att ni inte får jobba kvar efter er praktik?

De har ju sparkat väldigt många piloter senaste året och förra.

2009-11-04 @ 08:51:27
Postat av: Insatt

Klart att dom borde vara lite oroliga, men faktum r ju det att det blir större chans för alla MPL-elever att få anställning ifall de flyttar och nyanställer allt befintligt crew i ett nytt bolag. Behåller de all besättning i nuvarande bolag så måste skyways anställa samtliga piloter de sparkat de sista 5 åren (förutsatt att alla haft samma avtal som en vän i skyways) innan en fast anställning får erbjudas till nya piloter.

2009-11-04 @ 09:35:55
Postat av: Alex

Niklas,

Jag ska inte säga att jag är orolig för branschen är ju som den är och det får man leva med. Jag ser på det hela på följande sätt, framtill oktober/november nästa år är vi garanterade att få ut de flygtimmar som det är skrivit kontrakt på så framtill dess ser jag ingen anledning till att gå runt och vara orolig.När tiden för utbildningen börjar dra mot sitt slut är det ju klart att man kommer se över sin situation om det är ens möjligt att få en vidare anställning. Om inte får man väl börja söka jobb på andra bolag. Det allra bästa hade ju givetvis varit att få vara kvar, Skyways har ju format oss precis som de vill ha oss och det är ju bara att hoppas det finns plats för oss. Detta är ju själva grundtanken med hela MPL-konceptet.

2009-11-04 @ 11:32:44
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Niklas

Tack för svaren! Hoppas det löser sig till det bästa.

2009-11-05 @ 11:27:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0