PILOTVÄSKAN

Äntligen efter många veckors väntande har den nu anlänt...min pilotväska! Min förhoppning var att ha den redan under instrumentflygningen med Cirrusen men på grund av vissa rykten att inte vilken pilotväska som helst skulle få plats i det förvaringsutrymme som Fokkern har gjorde att man fick vänta med sin beställning. Efter många om och men fick man till slut fram måttet på detta utrymme genom att vi själv fick mäta ut det exakt under en av våra övningar ute i Fokkern. Problemet med dessa mått var att hitta en väska med hjul, slutligen gjorde vi detta på ett ställe i England men problemet kvarstår för leverantören levererade bara till vissa förutbestämda länder vilket naturligtvis inte var Sverige, det löste sig dock till slut omed hjälp av Englandsbaserade vänner och väskan finns nu i ens ägo.

Utöver personliga tillhörigheter och vad man nu själv anses behöva under flygning skiljer sig innehållet från bolag till bolag för framförallt en manual, nämligen ruttmanualen även kallad Operations Manual Part C. Vissa bolag har denna placerad i flygplanet medan vissa bolag anser att varje pilot ska bära denna med sig. I Skyways fall är det egna som gäller och det tycker jag är väldigt bra då man själv har möjlighet kvällen innan läsa på de inflygningar för de flygplatser som gäller på morgondagens arbetspass. Det blir samtidigt betydligt mindre utrymme kvar i väskan och den blir betydligt tyngre, allt har för- och nackadelar!

Då passar det bra att teleskophandtag med hjul på väskan liknande de kabin- och resväskor som finns försedda med detta. Verkar inte vara samma prestige att ha hjul ute bland pilotkåren men vad gör det säger jag!? Det handlar om ens egen hälsa och bära den där väskan dagligen fram till pensionen kommer slita både på rygg och axlar. Den erfarenheten har jag redan fått bekänna då jag burit runt med min tunga kameraväska i alla år hehe.

Nog sagt om det, vad har jag nu mer i väskan? Jo som sagt ruttmanualen täcker en stor del av volymen men här finns även utrymme att få plats med en bärbar dator. Just nu är man tvungen att bära med en A4-pärm till simulatorpassen men den ska avlägsnas fortare än fortast sen. Solglasögon, miniräknare, pennor, loggbok, min egen komponerade plastmapp samt en annan anteckningsbok är nog innehållet i stora drag. Idag lovade jag några bilder så här kommer väskan!


TFHS klistermärket är redan på som ni ser och en otroligt nöjd pilot som packar bilen inför ett simpass.

Kommentarer
Postat av: Johan K

It's a beaut! :)

2009-11-17 @ 14:27:02
Postat av: Conny

En mkt tjusig väska!Vid övernattning i framtiden på annan ort,har du med dig en annan väska med kläder då?

Eller menar du att du pressar ner ett klädombyte i pilotväskan?

2009-11-17 @ 21:36:49
Postat av: Alex

Får väl se hur många övernattningar det blir på annan ort framöver men man måste helt klart ha med sig ytterligare en till då. Där går inte ner mycket till alltså och då är den ändå modell större! :(

2009-11-17 @ 22:21:05
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Magnus (TFHS09)

Tjena Alex, vad är det för mått och vad är det för märke/modell på väskan? Funderat på att skaffa mig en och då är det lika bra att köpa en bra på en gång..

2009-11-18 @ 13:23:18
Postat av: Staffan

Den är lika stor som en macbook (gamla modellen) plus ungefär 15 cm. På andra hållet är den som 3 loggböcker, eller hur var det nu?? ;-)

2009-11-18 @ 16:42:55
URL: http://landa.blogg.se/
Postat av: Alex

Magnus,

Staffan har redan gett dig måtten ser jag haha! Klockrent Staffan! Exakt så stor är den...Skämt å sidor, enligt måtten vi har mätt från den riktiga cockpiten ska det inte vara några som helst problem att få plats med den, däremot är det lite svårare i simulatorn på styrmans sida. Du kan ju avvakta och se när vi går ut på linetraining om vi verkligen får plats med den eller inte! Hahaha...komiskt annars!

2009-11-18 @ 22:30:48
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Magnus

Vad är det för modell då? Och vad kostade den?

2009-11-21 @ 11:01:00
Postat av: Alex

Denna är det:

http://www.shopeezee.co.uk/proddetail.php?prod=SE-EAGLE-28400Ingen garanti att den passar ännu dock!

2009-11-21 @ 20:42:32
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Magnus

Trevligt! Ni får hålla oss underrättade med om måtten håller.

2009-11-25 @ 19:54:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0