LOFT ARN-VNO-ARN

LOFT-pass idag också som sagt och idag blev det Stockholm-Arlanda till Vilnius och sedan tillbaka. LOFT-passen brukar läggas upp så att en flyger till destinationen och den andra tillbaka, detta gör att det blir en aning variation på passet med olika utflygnings- samt inflygningsvägar istället för att den ena får göra en exakt kopia av den andra. Jag började i alla fall idag och steg upp till FL190 över Östersjön och navigerade ner till Litauen mellan diverse fyrar. Väl över Litauen blev vädret betydligt bättre till skillnad från det gråa Stockholm vi lämnade och vi fick klart för en visuell inflygning. När man har banan i sikte och får klart för visuell inflygning lägger man upp sista biten av flygningen själv vad gäller sjunk och insväng till aktuell bana. Väldigt rolig och givande flygning oavsett om man flyger på autopilot eller ej.

Efter landning på Vilnius blev det ett par starter där vi övade på engine fire och tillhörande procedurer för att ta sig ner på samma flygplats igen. Efter det var det dags för Johannes att ta över och flyga hem till Stockholm-Arlanda igen. Vilnius är numer Skyways enda utrikesdestination och det hade varit roligt och säkerligen lär man flyga den här flighten för eller senare när vi sedan går ut på linjen. Litauen är den baltstat av de tre som ligger längst söderut och huvudstaden Vilnius ligger verkligen långt in i landet nästan gränsande till både Vitryssland och ryska provinsen Kaliningrad. Flygtiden hit är ungefär 1 h och 40 minuter med Fokkern, men den kortades ner betydligt i simulatorn med en groundspeed på över 1000 kts!
Kommentarer
Postat av: Carro

Tack för en superbra blogg. Jag vill själv bli pilot i framtiden och tycker att det är jätteintressant att läsa om dina dagar!

2009-11-09 @ 12:32:29
URL: http://carouline.blogg.se/
Postat av: Alex

Kul att du gillar bloggen, tack för kommentaren! Lycka till med pilotdrömmen!

2009-11-10 @ 09:22:06
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0