F50 SIMULATOR - THE MOVIE

Igår var det återigen finbesök i simulatorn av vår Head of Training från TFHS, Jan Sjöström, som passade på att se hur det går för oss. Det blev dubbla instruktörer eller rättare sagt en instruktör och en observatör som det så fint kallas för mig och Johannes med andra ord och det blir genast lite mer press på att man ska presetera. Men det kändes bra i stort sett hela tiden trots diverse småfel under motorstart samt tryckfall i kabin uppe på höjd som resulterade i en emergency descent ner till säker höjd. Givetvis glömde jag att ta några bilder när vi satt med maskerna på men däremot kan jag nu bjuda på två filmklipp från slutet på passet då även Janne fick chansen att flyga Fokker 50.

Bilder säger ju mer än tusen ord men ibland kan det vara svårt att ändå få en uppfattning hur den dynamiska miljön fungerar. Filmklippen visar en start från Ljungbyhed bana 29L och sedan blir det kurs mot Köpenhamn för en lång ILS-approach till bana 22L. Här får ni en liten inblick på hur samarbetet med callouts och responses fungerar mellan pilot flying och pilot not flying. Johannes agerar pilot not flying i högerssits medan jag och vår instruktör Leif övervakar och filmar! Enjoy!
Kommentarer
Postat av: Janne

En härlig och inspierande kvällstur till CPH. Mitt callout är bara "lycka till" det här blir bra!

PS Tack igen för en riktigt minnesvärde september present! DS. Janne

2009-11-06 @ 20:16:37
Postat av: Conny

Fina filmer,roligt att kika på.

Ser fram emot nästa film,hihi :) .

2009-11-06 @ 21:24:14
Postat av: Alex

Janne,

Roligt att höra, tack för besöket och uppvisningen i simulatorn! Kul och se att du bara går in och flyger som du inte gjort något annat trots en helt ny typ! PS. Du var värd presenten och du vet varför, kul att du uppskattade den. DS.2009-11-06 @ 22:09:24
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Alex

Conny,

Ja det var på tiden att den blev en liten film istället för enbart stillbilder. Får se när nästa kommer hehe!

2009-11-06 @ 22:10:59
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0