FIRE IN CARGO COMPARTMENT

Igår var det livlig aktivitet i simulatorn, en ny typ av inflygning skulle det övas på.....den opreciaste av oprecisa det vill säga NDB-inflygning. Från ett speciellt fix ska man ta tiden och samtidigt matcha var 20:e sekund med en utsatt höjd på landningskortet. På så vis vet man att man ligger någorlunda korrekt med sin sjunkhastighet, samtidigt så måste man försöka ha rätt riktning ut från det fix man passerade när man började tidtagningen. Har man tur när man kommer ner på den lägsta höjd man får sjunka till ser man banan någonstans framför sig. Denna inflygning är som sagt väldigt oprecis och svår redan från början...till råga på allt fick vi precis innan denna inflygning brand i lastutrymmet. Cirkusen var i gång med andra ord!

Vid brand ska man nämligen sätta på sig syrgasmask och försöka landa så snabbt som möjligt. Kommunikationen och samarbetet försvåras avsevärt mellan besättningen och det är mängder med moment som ska göras på mycket kort tid. Emergency checklist för att försöka släcka branden och efter det ska man göra sig beredd för nödlandning med allt det innebär i förberedelser etc. Här blev det helt enkelt en aning för mycket att göra och inflygningen blev inte den bästa och det slutade med en go around. Efter det började stressen avta och inflygningar blev efter hand bättre och vi avslutade passet med en närmaste perfekt inflygning till Bromma. Skönt att få en bra avslutning när passet i övrigt inte gick lika bra som det gjort tidigare men så är det ibland.

I all hast igår glömde man helt enkelt att ta några bilder trots kameran var med, det kommer fler tillfällen som tur är så ni får hålla er till tåls. Nästa pass är på torsdag kväll så till dess kanske det blir lite andra vinklingar här på bloggen som inte rör simulatorn. Jag får se vad jag hittar på...

Kommentarer
Postat av: Conny

Lät som ett svettigt pass,hehe.Hur hårda är skolan på övningar i simulatorn?

Jag menar då om skolan har en "oskriven lag" som säger att om eleven inte klarar en viss övning på max 10 gånger så åker vederbörande ut från skolan.Alltså kicken från utbildningen och får se sig om efter ett annat yrke........

2009-11-02 @ 14:25:26
Postat av: Alex

Ja det var ganska svettigt, det får man nog erkänna.Jag vet faktiskt inte hur hårt det är vad gäller den frågan, än så länge har ingen av oss hamnat i den situationen så det är väl bara hoppas inte blir så heller.Klarar man inte av de krav som ställs så gör man ju inte och då blir man antagligen tvungen att lämna ja!

2009-11-03 @ 00:23:09
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0