DET BÖRJAR NÄRMA SIG NU

Dagarna bara flyger iväg här i Stockholm eller ska nog närmare bestämt säga Upplands Väsby och Arlanda, antingen genom alla timmar man sitter i simulatorn eller läser på inför kommande pass. Det märks att man börjar närma sig verkligheten med stormsteg och man har alla redan nu gjort två pass på Advance-skedet och kommer göra ytterligare fyra pass innan veckan är slut. Dagens pass fungerade väldigt bra och vi lyckades hålla det mesta under kontroll även om instruktören försökte avbryta med olika ATC-klareringar precis i de lägen man är som minst mottaglig exempelvis  vid checklistläsning, felsökning av systemen eller vid inflygningar etc. I alla fall gäller dock följande prioritetsordning....Aviate, Navigate and Communicate! 

En trevlig överraskning nu på sena eftermiddagen var ett litet välkomstpaket eller vad man ska kalla det från Skyways innehållande slips, slipshållare, vingar till mössa/uniform, livrem, tag till kabinväskan samt en reflexväst som man har när man går ute på plattan vid exempelvis Pre Flight Inspection. Det är ju detaljerna som gör det heter det ju och uniformen kommer inte direkt se sämre ut med dessa accessoarer, eller vad tror ni?


Kommentarer
Postat av: Chris

hej, har följt din blogg enda sen starten i princip och är nog den bästa i sin kategori, är nog bara linn som liggen på samma nivå enligt mig. Ser fram emot att följa äventyret ute på linjerna. När ungefär börjar ni flyga på linjenätet?

hälsningar chris

2009-11-24 @ 13:59:10
Postat av: Conny

Tjusiga accessoarer.

2009-11-24 @ 16:03:46
Postat av: Sara

Mjaau bejbi, så läcker du kommer bli hihi ;)Puss!

2009-11-24 @ 19:04:57
Postat av: Alex

Chris,

Roligt att höra att min blogg uppskattas, tack så mycket! Ja det blir nog en typ av inlägg när man väl är ute på linjen sen. Vi börjar med line training efter nyår så det är ju relativt snart. Kommer snabbt som sagt...Conny,

Ja de kommer nog sitta fint på uniformen! :)Sara,

Ja det får vi hoppas! :) Puss på dig också!

2009-11-24 @ 20:20:23
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Kenneth G

Ser ut att bli en stilig pilot vi kommer att få se i fortsättningen!Tre olika vingar, är den största till "kepsen", mellan till "kostymen" och den lilla till skjortan?Håller med Chris, detta är absolut en av mina favvobloggar. Hoppas bara att han håller ut med skrivandet till den dagen han går i pension från flyget, och att vi då får läsa allt igen i en bok ;-)2009-11-25 @ 19:06:14
Postat av: Alex

Kenneth G,

Ja det är exakt så som du beskriver vad gäller vingarna!Mycket roligt att höra att den uppskattas, jag ska göra allt för att få den att överleva och förhoppningsvis resulterar allt i en bok framöver. Det är ingen dum idé alls!

2009-11-26 @ 13:27:42
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Kenneth G

Nu när jag hade alla rätt hade jag hoppats att det var en tävling där första priset just var de tre vingarna. Häpp!

2009-11-26 @ 22:45:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0