NORRLANDSLOB

Precis varit på Long Briefing om vår kommande Norrlandsflygning som för City Airline klassen bär av redan på onsdag, vi i Skyways klassen får vänta tills vecka 23. Tanken var först att vi skulle flyga upp där i vecka 24 men efter närmare granskning såg vi att hela Norrland är skådeplats för en militärövning vid namn Loyal Arrow med hangarfartyg, uppemot 50 stridsplan och ett flertal länder inblandade, däribland även USA, under just den veckan. Det var inte mycket mer att göra än att flytta helt enkelt, för det känns inte som man villl möta en Gripen, F16 eller liknande på lågan i överljudsfart direkt.

Flygning i höglänt terräng skiljer sig ganska markant från flygningen här nere på slätterna så det ska bli en nyttig erfarenhet. Väder och vind bland annat utvecklar sig en aning annorlunda däruppe och det fick vi en genomgång på idag och vad vi ska passa oss för. Tanken är i alla fall att två till tre studenter får en Cirrus att disponera under dessa dagar och man bestämmer själv hur man tar sig upp till basen som vi ska ha i Vilhelmina. Härifrån utgår all Norrlandsflygning och vid dagens slut återsamlas vi alltid här för att planera nästa dags flygningar. Varje student kommer få cirka 15 h som pilot in command under veckan....ska bli hur häftigt som helst!

Närmast idag eller rättare sagt mycket senare idag (16.20-17.30) ska jag flyga mitt simulatorpass och efter det är det helg med väntande plugg!

Kommentarer
Postat av: Magi

det var inte dåligt fort detta inlägget kom ut.. sätt dig nu och plugga lite :-)2009-05-15 @ 11:53:43
Postat av: Alex

Hade ju lite spare time fram till 16.20 egentligen men det blev inget med det simulatorpasset tyvärr. Var väl dåligt väder eller nåt!?Åker hem nu istället! Ha en trevlig helg!

2009-05-15 @ 15:09:53
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0