JAG VILL HA, JAG VILL HA!!!

Idag var det finbesök på Ljungbyhed...och inte helt oväntat var man ute med kameran och förevigade detta. Skolans Cirrusar får ursäkta men denna var strået vassare helt enkelt.....svart, grå och guldig dekor med kromade detaljer, kan det bli bättre? Den ljusa skinklädsel gör ju inte saken sämre heller, inte så praktiskt kanske men det är ju en annan historia. Riktigt riktigt snygg...tänk om man hade haft en egen sådan att flyga runt med, drömma går ju som tur är!Planet ägs av Valhall Flyg AB och används bland annat av Ängelholms flygklubb...och är en nyare modell jämfört med skolans SR20. En aning bättre utrustad med bland annat en ADF-mottagare vilket kan ta emot signaler från NDB-fyrar vilket är ett krav vid instrumentflygning. Skolans SR20 saknar detta men har erhållit en dispens från Luftfartsstyrelsen att ändå få bedriva instrumentskolning...men till uppflygning för instrumentbehörighet duger de inte och det är anledning till att den var i Ljungbyhed idag.

Men inte nog med detta, det var faktiskt ett annat plan som gjorde att jag stack ner till hangaren i eftermiddags, SR20 var ren bonus, och det var en Fairchild Swearingen Metro från Malmö Air Taxi som också användes för någon typ av uppflygning. Blev några bilder på den också givetvis, kanske inte den snyggaste skapelsen som gjorts men den såg väldigt mäktig ut storleksmässigt då den stod parkerad bredvid Cirrusen framför vår hangar.


Kommentarer
Postat av: OKO

Det är väl självklart att vi alla vill ha en gnaget-inspirerad guldflygare som man kan cirkla runt med över Solna... ;)

2009-05-06 @ 12:22:07
Postat av: Alex

Håll inne på dem! ;) Så vitt jag vet var de inte AIK som vann allsvenskan sist så de borde slopa sin guldfärg på tröjorna hehe.

2009-05-06 @ 14:14:27
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Conny

Ja,vilken fin lyxkärra ! En sådan skulle man äga :)

2009-05-06 @ 18:57:11
Postat av: Johan K

Snygga bilder!

2009-05-07 @ 00:22:02
Postat av: Alex

Ja den hade inte varit fel att ha i sin lilla egna hangar hehe.Tack Kellerman :)

2009-05-07 @ 08:01:06
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Lz's sambo Linda

Hej Alexander! Visst är den fin Vallhalls Cirrus. Bara för att göra dig lite grön av avund .... så har jag varit uppe en sväng med denna skönhet.

Det var riktigt kul att få träffa dig idag, har ju hört lite om dig från Marie. Glöm inte hälsa henne.

Ha det riktigt bra. Linda

2009-05-07 @ 17:41:02
Postat av: Alex

Hej Linda,

Ja den är riktigt fin, ja det är bara att erkänna - jag är avundsjuk! Hoppas få flyga den så småningom...

Det var trevligt att träffa dig också, komiskt att det var just jag som stod utanför hangaren idag.Har redan hälsat från dig, om inte lär hon ju se de här kommentarerna förr eller senare...hon läser bloggen dagligen hehe.Ha det bra du också, lycka till med hästfotograferingen!

2009-05-07 @ 21:33:58
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: E.

Kul att läsa! En hel del "kändisar" och så dök ju "min" gamla Metro upp!

2009-07-18 @ 15:07:05
URL: http://mimmiehund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0