DAG 2: NORRLAND

Ännu bättre väder och ännu blåare himmel idag när man lyfte iväg från Sveriges svar på Mallorca. Efter start från Visbys bana 03 blev det stigning upp till flygnivå 85 (8500 fot) för att ha så goda chanser som möjligt att nå land om ett motorbortfall skulle uppstå över vattnet mellan Gotland och Öland. Från Gotlands västkust blev det sedan raka spåret mot Ölands norra spets vilket var det kortaste avståndet, när vi nådde fastlandet blev det kurs mot Jönköping där det blev riktig visuell flygning med relativt låg höjd upp över Vättern med Visingsö i mitten. Vättern var helt spegelblank idag och det var bara att njuta så mycket man kunde. När Vättern var överflugen blev det kurs mot Saabfältet på Linköping där jag och Johannes mellanlandade och bytade platser.

Johannes fortsatte sedan Göta kanal ut mot kusten och därefter blev det verkligen Skärgårds-sightseeing från 500 meters höjd hela vägen upp till norra Stockholm...och dagens sista landning blev i Gävle där vi nu sitter på ett hotellrum och planerar morgondagen. Dagens highlights från bildskörden kommer här också givetvis.Gotlandsgänget innan start imorse, säkerhet går före allt...flytväst på!Jönköping framför nosen och Vättern till höger.Visingsö's flygfält med sina två gräsbanor, det är dock bara asfaltsfält som gäller för skolans Cirrusar.På plats i Linköping med vår före detta klasskompis Maja som nu pluggar i staden.Göta kanalUtsikt från bakrutan under vår tur över Göta kanal.Stockholm och Globen...Globen syntes på mils avstånd trots att vi bara flög på 1500 fots höjd.Hamninloppet med en av Viking Lines färjor på väg in.Riktigt mäktigt att flyga över dessa bjässar, Birka Paradise fångad på bild här.

Kommentarer
Postat av: Johan K

Jättetrevliga bilder! Även om jag inte kommenterar så ofta så läser jag din blogg dagligen! Hoppas er resa till norrland blir fortsatt trevlig!

2009-05-31 @ 00:25:08
Postat av: Conny

Great shots! Ser fram emot nästa bildserie :)

2009-05-31 @ 03:30:16
Postat av: Alex

Johan K,

Tackar, ja jag vet att du är en av mina trognare läsare ändå ;)Conny,

Tack! Ny bildserie uppe nu!

2009-05-31 @ 23:57:55
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0