UPSET TRAINING

Nu när jag har gått igenom dag för dag vad som hände på Norrlandsresan är det nu dags för att gå tillbaka till vanligheterna. I och för sig var det kanske inte ett helt vanligt flygpass man hade inplanerat i fredags utan det var faktiskt ett flygpass med skolans gamla skolningsplan, Bulldog!

 

Cirrusen är inte certifierad för akrobatiska manövrar så för att vi ska få öva på detta har skolan fått hyra in en gammal Bulldog. Upset training kallas flygpasset och går ut på att man ska ta sig ur onormala flyglägen med minimal belastning på flygmaskinen och då med så få g-krafter som möjligt. Gör man detta på rätt sätt så ska man kunna undvika att sätta flygvärdinnorna, serveringsvagnarna eller passagarerna i taket vid en sådan urgång. Onormala lägen kan vara att man har ett för lågt eller högt nosläge alternativt för stor bankningsvinkel...det gäller då att kunna ta sig ur detta läge och hamna rätt på vingarna igen. Upset training är med andra ord inte detsamma som avancerad flygning vilket manövrar som loop, roll med mera tillhör.

 

Efter att man var klar med dagens övningar fanns en del tid kvar och flyginstruktören var inte sen att fråga om man var sugen på lite mer akrobatiska övningar. Läget var så pass bra att man inte skulle spy i alla fall så det var bara att köra tyckte jag...några sekunder senare hade man varit med om sin första loop. Efter det blev det lite annat smått och gott liknande det som ni kan se på bilderna nedan. Flyginstruktören såg ut som ett barn på julafton...hehe!

 

 


Kommentarer
Postat av: Sara

Coolt, bejbi!

Jag hade nog inte vågat följa med på dom där konsterna hehe...

Lycka till med pluggandet!

PUSS!

2009-06-09 @ 08:19:40
Postat av: Alex

Trodde knappt jag skulle våga själv...men det var inte så farligt faktiskt. Tack tack. Puss

2009-06-09 @ 10:51:53
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0