"BEEN THAT, DONE THERE"

Överskriften får tas med en nypa salt men den ska vara så och är signerad Blondie från Halv åtta på TV4.....och den stämmer bra in även på mitt Danmarksäventyr idag. Första landningen utomlands är nu gjord och jag är nog den enda i klassen som gjort det hitintills.....så med andra ord "Been that, done there" hehe!

Instrumentflygning var det idag som ni förstår men tornet här i Ljungbyhed håller semesterstängt så man är tvungen att starta visuellt. När man väl kommer upp en bit och tar kontakt med Sweden Control kan man övergå till instrumentflygning vilket jag också gjorde. Kurs mot Sveda VOR blev det ute vid Höganäs och därefter ytterligare några VOR-passager på den danska sidan innan man gjorde en low approach på Roskilde. Det var ganska mäktigt när man fick ropa upp....."Copenhagen, University 426..." på radion! Därefter blev det kurs mot Odense för en fullstopplandning så Johan kunde ta över och flyga hem igen. Att flyga instrument i Danmark kontra Sverige var ingen större skillnad men trafiken är desto tätare på radion och att höra dansk-engelskan från flygledarna är hur dejligt som helst! Här kommer några bilder också givetvis.Cirrus-flygningarna börjar lida mot sitt slut här på skolan så det var extra kul att även hunnit med ett pass till Danmark och Odense. Hade inte jag och Johan flugit tillsammans hade det istället bara blivit en low approach i Roskilde och sen tillbaka till Ljungbyhed.Johan på en av sina inflygningar, bilden är tagen med ett rejält vidvinkel objektiv som jag inte var sen att provköra när tillfälle gavs...tack Staffan!Passerar över Köpenhamn på 4000 fot med Kastrup och Öresundbron i fjärran!Mitt i Öresund norrut, här är Ven från 4000 fot..........och senare även Helsingborg med hamninlopp och ett antal färjor.Ser ni Kärnan? Olympia? Lasarettet?En sista bild för denna gång, även denna med vidvinkel...vingen ser gigantisk ut. Nästan i 737-klass!
 

Kommentarer
Postat av: Johannes "Günther" Anderzon

Haha, "Been that, done there" ett sjukt bra uttryck ;) RIktigt snygga bilder ju, blir inte alls sugen på att göra den trippen ju. Vidvinkeln verkar ju najs me, får testa ta en bakåt från framrutan också så att vi får med oss bägge på vår nästa VFR-flygning. Ha de najs, hörs i dagarna! Puss

2009-06-22 @ 23:34:01
URL: http://www.johannez.se
Postat av: Alex

Det bästa av allt...vi har sett honom live! Sicken feeling!

2009-06-23 @ 12:20:01
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Johan K

Hey yo yo! Kul att höra om danmarksflygningen. Har du köpt ett nytt objektiv?

2009-06-23 @ 16:54:44
Postat av: Alex

Tja Kellerman, nej tyvärr så är det inte mitt. Lånade det av en från 09:orna!

2009-06-24 @ 09:01:30
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0