HOST AIRLINE: SKYWAYS

Redan från första utbildningsdag har vi i klassen tillhört ett specifikt flygbolag som skolan kallar host airline, det är hos detta bolag vi ska göra det praktiska skedet av utbildningen och få flygerfarenhet inom den tunga luftfarten. Jag tillsammans med sju till i klassen har fått Skyways som host airline. I oktober kommer denna del av utbildningen påbörjas i Stockholm då vi erhåller bolagsutbildning samt type rating vilket helt enkelt är en utbildning på en specifik flygplanstyp. För er som inte har hört talas om flygbolaget kommer här en liten presentation.Fokker 50 (gamla målningen)


Skyways är ett svenskt regionalbolag som bildades 1993 och ägs av Salénia till 73% samt 25% av SAS Scandinavian Airlines. Idag flyger man på 13 inrikes-linjer samt en utrikeslinje (Köpenhamn). Bolaget har en rad olika baser från norr till söder, bland annat Halmstad. Halmstad är helt klart den bas jag hoppas bli baserad på när väl linjetrafiken börjar för då hade jag kunnat bo kvar i Helsingborg och pendlat upp på mindre än en timme. Flygplanstypen som man använder är 14 stycken Fokker 50 som är ett propellerdrivet kortdistansplan med plats för 50 passagerare. Under 2008 bytade Skyways logotype och grafisk profil och den ser nuförtiden ut så som bilden nedan visar.Fokker 50 är alltså flygplanstypen jag kommer flyga från och med oktober, först i simulator och sen på riktigt i linjetrafik som sagt. Fokkern är kanske inte det snyggaste flygplanet som tillverkats men det känns helt rätt att få börja sin pilotkarriär med ett propellerdrivet plan där man får värdefull erfarenhet med flygning som inte varit möjlig med jetmaskiner. Givetvis är det de större jetmaskinerna som hägrar i framtiden men att gå direkt på en sådan maskin hade det nog känts som man hade hoppat över viktiga delar i sin personliga utveckling inom yrket. Jag hoppas att ni väljer att flyga från Halmstad framför Ängelholm när ni ska till Stockholm framöver ; )  Fokker 50 (gamla målningen)


 


Kommentarer
Postat av: Andreas

Hur fungerar det där med HOST bolag??

får några inom klassen ett och några ett annat?

vilka HOST bolag kan man få??

MVH Andreas

2010-10-03 @ 17:48:13
Postat av: Alex

Jag och sju till i klassen har Skyways/Avia Express som host airline medan de fem resterande har City Airline. Skolan hade bara avtal med dessa två bolag för vår omgång. I host airline utför man sin praktiska yrkesutövning vilket ger en flygtid och erfarenhet i linjetrafiken, man har en personlig reserv som är anställd i bolaget som är i tjänst på marken under tiden man flyger i personens ställe.

2010-10-03 @ 19:15:57
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0