NYTT HOST AIRLINE

En god nyhet bland de dåliga idag är i vart fall att det äntligen är officiellt och därmed tillåtet att avslöja att skolan har kommit överens med City Airline som nytt host airline för de fem i klassen som stod utan bolag när Sterling gick i konkurs förra året.


City Airline är ett svensktägt bolag som har fokus på direktförbindelser från sin bas på Göteborg-Landvetter. Bolaget flyger både inrikes till Luleå och Sundsvall samt utrikes till följande destinationer; Birmingham, Manchester, Lyon, Zürich, Tallinn och Prag. Flygplanstyperna som används är brasilianskt tillverkade regional jets vid namn Embraer 135 och 145, även kallad "Jungle jet". Dessa plan är av samma typ men av olika versioner, 145:an är en aning längre i flygkroppen och har plats för cirka 49 passagerare i jämförelse med 37 för 135:an. Det krävs dock bara en type rating för att få flyga båda. Denna utbildning kommer att göras i Zurich, det finns nämligen ingen Embraer simulator i Sverige. Tycker det är jättekul att det nu äntligen har löst sig för alla i klassen, september närmar sig snabbare än vad man tror vilket än så länge är startskottet för grundutbildningen i våra respektive host airlines.



City Airline Embraer 135

Kommentarer
Postat av: Johanna

Coolt med Embraer! :)

ZRH är en fin stad också...

2009-02-26 @ 09:30:22
Postat av: Alex

Det är bara att hålla med!



Zurich är riktigt fint ja...man får nog åka ner och hälsa på dem helt enkelt!

2009-02-26 @ 21:32:56
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Måste tyvärr säga att de som sitter på skyways har en mer säker plats, City Kommer nämligen varsla halva sin pilotkår inom några månader, därför kommer dom inte kunna erbjuda anställningar efter utbildningen...

2009-02-26 @ 21:44:51
Postat av: Alex

En fortsatt anställning efter utbildningen blir ju inte aktuellt förrän oktober 2010 så det är ju bara att hoppas det ekonomiska läget i världen har förbättrats och att flygbranschen är på uppgång igen.



Jag tror oavsett om man tillhör Skyways eller City Airlines så är man väl medveten om att chanserna att bli erbjuden en fortsatt anställning är relativt små...

2009-02-26 @ 22:59:12
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0