KOMMANDE VECKORNA

Schemat för de kommande veckorna kommer bli väldigt intensivt och nu gäller det att ligga i framkant med det mesta och grunden till detta ska läggas denna veckan då jag faktiskt har lite sportlov eller vad man ska kalla det. I och med vi i Skyways-klassen fick börja flyga simulator förra veckan var den andra delen av klassen lediga och nu är det med andra ord vice versa. Tänkte därför passa på att vara så effektiv som möjligt nu med ska även unna mig en weekend i Paris med min familj. Får försöka få till något flygrelaterat inlägg även därifrån...men det ska nog inte vara något större problem.

I och med simulatorflygningen är igång ökar arbetsbelastningen ganska så rejält då den liksom den riktiga flygningen med Cirrus även den kräver mycket förberedelser. Cirrus-flygningen är planerad att återupptas vecka 10 med fokus på mörkerflygning och PPL-certifikatet, efter det kan man börja ta med passagerare : )

Teorin körs som tidigare parallellt med det övriga och vi har fortfarande en del föreläsningar kvar samt repetition. Vecka 14 är skolproven inplanerade och veckan därefter Luftisproven (Luftfartsstyrelsen). Följande kurser har vi slutprov på:

Powerplant
Airframes & Systems
Electrics
Mass & Balance
Performance
Human Performance & Limitations
Operational Procedures
Communication

Sammanfattning:
v. 8 - Ledig plus resa till Paris
v. 9 - Simulatorflygning
v. 10 - Cirrusflygning fokus på mörkerflygning samt PPL-uppflygning
v. 11-13 - Teori och flygning (Simulator+Cirrrus)
v. 14 - Skolprov
v. 15 - Luftisprov

Kan ju påminna om att alla som är sugna på att göra det som jag gör...så är det öppet att skicka ansökan för 2010 kursstart nu! Titta på http://www.tfhs.lu.se/utbildning/trafikflygarprogram för mer info. Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Anonym

grymt

2009-02-16 @ 20:10:10
Postat av: Alex

Ja visst är det! :)

2009-02-17 @ 10:07:55
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0