EXAMENSARBETE

Mitt uppe i allt vad simulatorträning heter var vi idag helklass på Skyways Training Center för att få en genomgång av det stundande examensarbetet som även ska göras innan vi tar examen i november 2010. Det låter givetvis ganska avlägset men det tar alltid tid att starta upp sådana arbeten innan man får klart för sig vad man ska skriva om, vilken handledare man ska ha och hur man ska gå till väga etc.

Två av våra lärare nere från Ljungbyhed hade därför flugit upp för att hålla i denna genomgång idag samt imorgon. Examensarbetet kommer omfatta 15 poäng det vills säga 10 arbetsveckor, det finns med andra ord en del tid man ska lägga på detta samtidigt som vi kommer vara ute på linjen och flyga. City Airline klassen som är på ett kort hembesök innan deras skilltest i Zurich nästa vecka fick med andra ord tas sig upp till oss i Stockholm så vi kunde köra detta i helklass. Givetvis var det riktigt roligt att se dem och vara tillsammans igen även rätt många månader åtskilda nu samt höra hur de har haft det där nere.

Imorgon blir det mer av den varan samtidigt som vi ska titta närmare på vad man kan skriva om inom flygets breda område. Har ni några förslag till examensarbetet får ni gärna lämna förslag till mig som en kommentar här på bloggen. För tillfället har jag ingen aning om vad jag vill skriva om.Riktlinjer är bra att ha så man vet hur man ska lägga upp det hela.Genomgång av examensarbetet uppe på Skyways Training Center.Dagen avslutades med en mycket trevlig glöggkväll hemma hos Josef och Annica i Uppsala där även den här lilla söta tjejen bor. Tyra heter hon och går redan i sin pappas fotspår som ni ser, favoritleksaken verkar vara den här rosa MD80:n som hon fick av oss i klassen som dop-present.

Kommentarer
Postat av: Kenneth G

Varför inte skriva om "vomeringens påverkan på den avancerade flygövningen" eller "lyftpartiklarnas betydelse för aeroplanets framdrivning" eller "pilotens menliga inverkan på flygningen"?

2009-12-11 @ 00:35:56
Postat av: Niklas

MPL, fördelar och nackdelar? Erfarenheter och liknande och jämförelser med den "traditionella" vägen.

Det arbetet hade jag velat läsa.

2009-12-11 @ 11:42:57
Postat av: Kenneth G

Skämt åsido, varför inte något som har med ditt val av jobb att göra: Avregleringen av svenskt inrikesflyg

2009-12-11 @ 17:00:50
Postat av: Sara

Tyra är verkligen en liten pingla, söt som en docka som vanligt! =)

Lycka till med ex-jobbet bejbi! Kommer säkert att gå jättebra, speciellt med tanke på att du redan har så många bra idéer! Mina topp-två förslag vet du redan...hihi =)

Puss!

2009-12-11 @ 19:54:00
Postat av: Alex

Kenneth G och Niklas,

Tack för tipsen, vad gäller MPL så har jag redan hört att det är en del i klassen som tänker skriva om detta. Det kanske blir något ni kan ta del av senare. Ämnet kan ju bli ännu mer aktuellt när vi har slutfört utbildningen då det rent av blir en analys av oss kontra de som har gått den traditionella vägen.Sara,

Ja hon är så söt! Tack så mycket, jo man har ju några förslag men alltid bra att höra om det är någon annan här på bloggen som har nåt bra att komma med. Ja de två vet jag hihi! Puss

2009-12-12 @ 00:33:23
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0