COMPUTER BASED TRAINING

Idag har jag inte så mycket att skriva om egentligen men jag gör ett försök ändå. Har i alla fall kommit igång med CBT:en (Computer Based Training) om Fokker 50, för er som inte vet det så är en CBT en interaktiv inlärningsmetod på datorn med både tal, animationer och uppgifter. En digital lärobok med andra ord!

På Fokker 50 CBT:en går man igenom alla planets olika delar och system vilket underlättar inlärningen avsevärt även om den engelska rösten man lyssnar på emellanåt kan bli en aning sövande. Samtidigt så kan man sitta och föra små anteckningar eller följa med i pappersversionen av manualen. Vet inte hur ofta den här typen av inlärning förekommer i andra utbildningar men för oss här på TFHS har vi nu varit med om det ett flertal gånger bland annat i ATPL-ämnena - Meteorology, Communications, Performance och Powerplant. Kanske är det speciellt vanligt i flygbranschen, vad vet jag? Det är ett väldigt bra komplement till den övriga litteraturen i alla fall, då man utöver att läsa även får in det via hörseln! Det är bara att erkänna, I like it!

Kommentarer
Postat av: Jacob

Aurgh... Vi hade ett liknande program som hette JAMF under flygmekanikerutbildningen i Västerås, tror det var utvecklat av Lufthansa. Flyget verkar gilla det iallafall :-) Ses!

2009-08-07 @ 01:14:06
URL: http://flygandejacob.blogg.se/
Postat av: Jacob

Btw, JAMF = Jet Aircraft Maintenance Fundamentals

2009-08-07 @ 01:16:07
URL: http://flygandejacob.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0