STORT BILDSPECIAL SISTA CIRRUS-FLYGNINGEN!Rwy 29R, clear for takeoff! For the very last time.....Johannes pilot flying.Ut och runda Kullaberg innan kursen styrdes mot Hallands Väderö och vidare mot den danska paradisön Anholt.Anholt är en liten dansk ö mitt ute i Kattegatt som jag inte hade en aning om, så kritvita stränder och turkost vatten trodde man inte fanns såhär långt norrut.Ett litet landningsstråk har ön också men inte tillräckligt bra underlag för att vi skulle få landa med våra Cirrusar!Beautiful!En vänster bank över Kattegatt och en sista blick på Anholt innan vi flög vidare söderut.Kaffepaus på 5000 fot över Öresund : )The lovely city.....Enroute längs kusten mellan Helsingborg och Malmö.ÖresundsbronSkanör-Falsterbo kusten med Turning Torso i bakgrunden, vattnet ser inte så illa ut här heller!Trelleborg hamn med ett antal stora pjäser vid kaj, TT-line, Unity Line och Scandlines.Äntligen fick man se Ales stenar, ett motiv som jag har saknat bra länge bland mina Skåne foton!Ett enormt lapptäcke breder ut sig på Österlen, this is Skåne!Checklist before landning.Final till Bornholms flygplats utanför huvudorten Rönne.En Magnum hann vi precis med innan det var dags för start igen.Fick nästan lite "Nakna pistolen" känsla när jag såg den här målningen på vägen mot flygplansparkeringen.Airborne från rwy 29 med mig som pilot flying, flygplatsterminalen nedanför tillsammans med en Cimber Air - Atr 72 som startade kort efter mot Köpenhamn.Tror inte ens Bornholmstrafikens katamaran har någon chans mot oss tidsmässigt till Ystad. Rönne hamn är detta med ett flertal båtar vid kaj.En sista studs på Malmö Sturup kunde jag inte avstå ifrån, här på medvinden till bana 17.Sista landningen på Ljungbyhed höll på att sluta med några strimlade fåglar som inte ville flytta sig i första taget från banan.Det blev rätt så många US Gallons vi brände under den här trippen så det var bara att fylla upp efter landning.Bildspecialets sista bild får bli på den här kaffedrickaren som trots försluten termosmugg lyckades hälla hela kaffet över sig, sicken avslutning!

 

Kommentarer
Postat av: Conny

Wow....vilka härliga bilder! Måste ha varit en fantastiskt fin flygtur det där,få se så mkt fint av Skåne/Danmark.

Ja,jag älskar Skåne! :)Hur lång tid tog trippen?

2009-08-25 @ 01:31:52
Postat av: Alex

Vi var ute ett bra tag, Johannes flög 2,5 h ungefär och jag 1,5 h. Det tog hela eftermiddagen så gott som med andra ord. Tror vi startade vid 13.00 och var tillbaka vid 18.00.2009-08-25 @ 09:01:38
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/
Postat av: Johannes "Günther" Anderzon

Tackar för sista bilden ;) Även solen har sina FLÄCKAR helt enkelt. Men men, som man brukar säga... Hämnden är ljuv!Riktigt snygga bilder annars! Speciellt dom när du flyger ;)

2009-08-25 @ 10:08:25
URL: http://www.johannez.se
Postat av: Staffan

Grymma bilder!! Nu blir man rätt sugen på att dra upp igen.. Bara en vecka kvar! :-)

2009-08-25 @ 16:09:20
URL: http://landa.blogg.se/
Postat av: Alex

Günther,

Ja det var verkligen mörka fläckar solen hade den dagen tydligen...Staffan,

Det är ju delvis din förtjänst :) Tack än en gång!2009-08-25 @ 19:53:46
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0