SID

Sulpass idag med en flygning mellan Ljungbyhed och Kristianstad. Låter som en kort sträcka eller hur?...och det var det verkligen...gick nästan för snabbt för man hann knappt köra igenom åtgärderna inför landningen innan det var dags att sjunka. Starten från Ljungbyhed gjordes med hjälp av en så kallad SID (Standard Instrument Departure) som är förutbestämda utflygningsvägar från den aktuella flygplatsen. Dessa SID:ar är publicerade på platen man har i knäet och ansluter i regel till de större luftlederna. SID:arna har rätt coola namn eller det låter i alla fall rätt coolt när man läser upp den klarerade SID:en man får från flygtrafikledningen. Min SID idag hette OEM 1C vilket blir Oscar Echo Mike One Charlie departure när man läser upp den.

Just denna SID ska jag även flyga imorgon i verkligheten då jag och Johan styr kosingen mot Kalmar i Cirrusen. Ni kan ju räkna med att det kommer bli lite fler bilder i morgondagens inlägg än i de föregående. Läggdags nu...godnatt!

Kommentarer
Postat av: Conny

I simulatorn,får ni inte flyga till platser med riktigt mkt trafik,tex Paris eller London?

2009-04-29 @ 00:24:19
Postat av: Alex

Än så länge har vi inte gjort det men det kanske kommer. Vi ska flyga två och två i simulatorn senare så då kanske det finns större chans för det. Nu först gäller det att få in grunderna i IFR-flygnignen och det gör man väl enklast på sådana flygplatser som är lite mindre och som vi är mer bekanta med.

2009-04-29 @ 07:21:23
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0