TEMA: RETRO

Av någon anledning har det blivit en stor fluga bland många av världens bolag eller i alla fall de bolag som varit med ett tag att måla om ett av sina plan i flottan till en målning man hade för många år sedan. Retromålning är benämningen på detta från flygbolagens sida och det har verkligen blivit ett populärt inslag från alla håll tydligen, speciellt för fotografer!

I Europa har bland annat SAS, Finnair, Austrian, Lufthansa, KLM, Iberia med flera hängt med i trenden och i USA är det också vanligt förekommande bland de stora bolagen där. Senast igår såg jag att även att Thai Airways har målat om en av sina 747:or i en retromålning, förhoppningsvis kan man få se den förr eller senare även här på Arlanda. Först ut i mitt "Tema Retro" blir dock Finnair som målat om en av sina Airbus A319 lagom till sitt 85-års jubileum. Målningen användes av bolaget på 1950-talet och planet kallas numera Silver Bird!
Finnish Airlines som de hette på den tiden Airbus A319 a.k.a. Silver Bird.


Kommentarer
Postat av: Niklas Larsson

Tycker det är kul att bolagen gör sånt. Och snyggt blir det också! :)

2010-03-13 @ 12:32:30
Postat av: Niklas Åhman

Hej, Snygg bild på Finnair där :)Tyvär så kommer vi nog inte att få se HS-TGP på arlanda, då den inte har den klass uppdelningen som de planen som Används har:(Därför ser vi t.e.x inte Thai's Star Alliance längre som typ var här jämt fram till 2006 ^^mvh

Niklas

2010-03-13 @ 13:42:43
Postat av: Alex

Larsson,

Ja det är bara att hålla med, det är riktigt snyggt!Åhman,

Nåt säger mig att du har en kopia! ;) Nej tyvärr är det väl så vad gäller Thai, men man kan ju alltid hoppas att det händer något oförutsett så att den kommer hit i vart fall.

2010-03-14 @ 08:24:58
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0