DAGENS BILD

Den senaste tiden har det mest varit bana 01L för landningar och bana 08 för starter på Arlanda men idag är det istället landningar 19R och starter bana 08. De tunga maskinerna brukar dock begära att få starta från den långa banan (19R) på grund av prestandaskäl och så var fallet för SK903 till Newark där SAS flyger en Airbus A330-300. Nu blev det med andra ett bra tillfälle att visa hur en bildserie från en start bana 19R blir från balkongen i Märsta. Dessutom var det mitt favoritplan i SAS-flottan, Star Alliance-målade Erik Viking, som användes idag och som jag faktiskt flugit med två gånger till USA!

Även om det känns väldigt nära krävs det ett ganska rejält objektiv och idag använde jag dessutom min konverter som förlänger brännvidden till det dubbla. Vädret är ganska grått och tråkigt vilket gör att man inte får så snabba slutartider som man hade önskat, vilket också medför en aning gryniga bilder på grund av högt ISO-värde. Men bortsett från det blev bildserien grym, tänk när det är klarblå himmel! Amerika-flighterna svänger alltid höger efter start från denna bana vilket gör att de bankar mot balkongen och flyger runt huset vilket gör effekten än bättre! Det är en aning sämre med Thai Airways jumbo som svänger åt andra hållet. Nog snackat, nu kommer bildserien!

 

 


Alla bilder tagna med Canon EOS 50D med 100-400L IS USM och en 2 x konverter.

Kommentarer
Postat av: fredde

Jättesnygga bilder!

2010-01-22 @ 13:18:49
Postat av: Conny

Häftiga bilder!

Diggar mittenbilden skarpt......coolt att se bankning direkt efter start.

2010-01-22 @ 15:19:15
Postat av: Alex

Tackar! Kommer väl fler framöver, fick ytterligare två jumbojetar igår från samma vinkel...Thai Airways och Iran Air Cargo. Den sistnämnda har antagligen varit på Arlanda med en ny motor för den Airbus A300 som kanade av banan förra veckan.

2010-01-23 @ 14:34:14
URL: http://alexanderjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0