TOPP 3: CIS C/S

Framtill Sovjetunionens fall 1991 var Aeroflot den stora aktören i flygbranschen i denna jättelika supermakt, men efter det att alla stater blev självständiga har fler och fler flygbolag haft möjlighet att starta upp egna linjer från respektive stat. I dagsläget har de flesta mindre stater egna nationella flygbolag och många av dem bär även väldigt snygga målningar! Så idag blir det en topp 3 från de forna ryska staterna (CIS = Commonwealth of Independent States)...enjoy!



1. Uzbekistan Airways

Uzbekistan Airways har en målning med många färger från landets flagga men den är fortfarande väldigt snygg och stilren...som den flygplansfotograf man är gillar man flygplan som inte till den största del består av vit färg. Därför går första platsen till Uzbekistan Airways!  

2. Estonian Air

Estonian Air är Estlands nationella bolag som har satsat på blåa nyanser i sin bolagsmålning och lyckats väldigt bra tycker jag. Estonian Air flyger flera gånger dagligen till Köpenhamn mycket tack vare nära samarbete med SAS, men de flyger även till andra större städer i Europa från sin Tallin-bas.



3. Aeroflot

Aeroflot rankades som världens största flygbolag innan Sovjetunionens fall, efter det har bolaget blivit betydligt mindre men existerar fortfarande som ni ser. Bolagets design är numer av betydligt modernare snitt till skillnad från den tidigare som var väldigt åldersstigen, samtidigt består nu bolagets flotta i merpart av västerländska typer. Hade det inte varit för att den ryska flaggan övergått i orange linje längs med flygkroppen hade nog denna hamnat högre upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0