NYTT SKEDE I FLYGUTBILDNINGEN

Det så kallade sommarlovet är nog så gott som slut nu kan man säga och man får nog förbereda sig på att det nästan kommer bli heltid här i Ljungbyhed framöver. Det har varit mycket plugg ett tag nu men än finns det mycket mer som ska läsas in och det håller jag faktiskt på med alla redan nu. Hösten närmar sig och med det grundutbildningen på Fokker 50 hos Skyways uppe på Arlanda. För att vara så förberedd som möjligt inför detta kommer vi nu läsa in så mycket som möjligt av Skyways procedurer och rutiner.

Utöver detta kommer även de sista timmarna Cirrus flygas samtidigt som vi kommer börja flyga i tvåpilotssystem i simulatorn nere i hangaren. Givetvis kommer detta baseras på Skyways procedurer för min egen del medan en del andra i klassen kommer flyga med City Airlines procedurer. Det känns verkligen som man börjar närma sig sitt mål nu och redan imorgon börjar ett nytt skede i flygutbildningen med introduktionen till hur man jobbar i tvåpilotssystem. Denna kurs heter CRM och står för Crew Resource Management.....men mer om detta får komma de följande dagarna.



För er som har missat det så är det Skyways och Fokker 50 som gäller för mig det kommande året till att börja med i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0