SKOLANS FLYGPLAN

Flygplansflottan på TFHS består av 11 stycken flygplan, både en- samt tvåpropellriga kolvmotorplan. Planet vi studenter flyger runt med i södra Sverige heter Cirrus SR20 och är ett enmotorigt sportflygplan av amerikanskt ursprung. Planet är väldigt modernt med det senaste i instrumentering och navigationsutrustning. Skolan köpte in fem plan av den här typen 2005 och dessa används för den grundläggande flygutbildningen och för att i första skedet av utbildningen erhålla PPL-certifikat, Private Pilot License (mer om certifikat kommer i senare inlägg).



Cirrus SR20

Skolans andra flygplanstyp, Piper Pa 31 Navajo vilket skolan har sex styck utav är en betydligt större maskin än Cirrus. Tidigare årskullar på skolan utbildades även på denna typ för att erhålla CPL-certifikat på tvåmotorplan. Vi i klass 08 kommer dock inte flyga denna maskin på grund av att utbildningen har gjorts om och numer fokuserad på mer simulatorflygning. I dagsläget används dessa maskiner endast för de skräddarsydda utbildningarna till Försvaret samt i forskningssyfte för universitetet.



SK 61 Bulldog och Pa 31 Navajo

Innan Cirrusens tid använde skolan Försvarets gamla skolningsflyg, Scottish Aviation SK61 Bulldog. I jämförelse med Cirrus är denna maskin certifierad för avancerad flygning (loop, roll etc.). Förhoppningsvis kommer dock Bulldog göra ett litet gästspel även för vår klass i och med att utbildningen kräver ett visst antal timmar i avancerad flygning :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0